ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου: Καταγγελία για τοποθετήσεις αναπληρωτών
Για άλλη μια χρονιά οι πάγιες ανάγκες για εκπαιδευτικούς καλύπτονται με την πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου.

Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές καλούνται να δηλώσουν προτίμηση τοποθέτησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των κενών στα σχολεία της περιοχής που διορίστηκαν. Η τοποθέτηση των αναπληρωτών όπως ορίζει ο νόμος γίνεται με απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι με συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ όπως γινόταν παλαιότερα.

Στους τελευταίους διορισμούς ο διευθυντής εκπαίδευσης Κυκλάδων με προφορική εντολή τοποθέτησε αναπληρώτρια συνάδελφο στην Πάρο. Η συνάδελφος πήρε το πλοίο και το πρωί της Τετάρτης 5-12-2018 παρουσιάστηκε στο σχολείο της Πάρου. Μετά από λίγο πληροφορήθηκε τυχαία από συνάδελφό της ότι δεν είναι τοποθετημένη στην Πάρο αλλά τοποθετήθηκε στην Κύθνο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η συνάδελφος με τον διευθυντή ΔΕ Κυκλάδων τον ενημέρωσε ότι είχε ενοικιάσει ήδη σπίτι και είχε δώσει προκαταβολή. Η απάντηση που πήρε ήταν «Δεν με ενδιαφέρει είναι δικό σου πρόβλημα» και της έκλεισε το τηλέφωνο. Στη συνέχεια επικοινώνησε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου με τον διευθυντή εκπαίδευσης, αυτός αρνήθηκε ότι είχε δώσει τέτοια προφορική εντολή και παρέπεμπε στο  έγγραφο με το οποίο τοποθέτησε την συνάδελφο.

Η συνάδελφος αναγκάστηκε το μεσημέρι να μεταβεί στην Κύθνο αφού πλοίο που συνδέει την Πάρο με την Κύθνο υπάρχει μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Η  ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από την διοίκηση. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμα υλικά για να μετακινούνται με τόση ευκολία. Τονίζουμε ότι η απόσταση Σύρος-Πάρος και Πάρος- Κύθνος δεν είναι ίδια με την απόσταση Κηφισιά -  Πατήσια και Πατήσια- Θησείο. Τα νησιά είναι γνωστό ότι τα χωρίζει θάλασσα. Επιπλέον αυτή η μετακίνηση συνεπάγεται και υψηλό κόστος.

Πάγια θέση της  ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου είναι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνεται από το ΠΥΣΔΕ και αφού πρώτα έχουν δημοσιοποιηθεί τα κενά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

.