Κύκλο διαλέξεων σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας, για τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης, ξεκίνησε από τις 22 Ιανουαρίου 2013 ο δήμος Αθηναίων.
Οι διαλέξεις όπως αναφέρει το zoosos απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στοχεύουν στην ανάπτυξη ζωοφιλικής και φιλικά προσκείμενης στο Περιβάλλον νοοτροπίας, έχουν την έγκριση και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2012-2013.
Οι διαλέξεις με θέμα, «Μαθαίνουμε για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Ζώα στην Πόλη μας», είναι διάρκειας περίπου μίας ώρας, και πραγματοποιούνται στους χώρους των σχολικών κτιρίων από κτηνιάτρους/μέλη της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και εργαζόμενους του τμήματος Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων.
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται σε ώρες και ημέρες που ορίζονται σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων, τα οποία βρίσκονται στα όρια αρμοδιότητας του δήμου Αθηναίων και εκδηλώνουν το σχετικό ενδιαφέρον.
Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και με διαδραστικό τρόπο, καλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν στη συζήτηση με ερωτήσεις και σχετικές εργασίες . Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη στο 151ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, επί της οδού Λιοσίων 195 και Αγίου Μελετίου, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων.
lifo.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ