εκδηλωση
Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η εκδήλωση αλλά και η βράβευση της δράσης «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους». Η σημερινή εκδήλωση στα Τρίκαλα ήταν η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα και Μαγνησία).

Η δράση, η οποία υπήρξε πρωτοβουλία και ιδέα της Περιφερειακής Επόπτριας Ποιότητας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, δρ. Άρτεμις Παπαδημητρίου , συνδιοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη UNICEF, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων.

εκδηλωση

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ. Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου φιλοξενήθηκε έκθεση έργων από μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, ενώ στο αμφιθέατρο προβλήθηκαν βίντεο από γυμνάσια και λύκεια.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Εύη Νικολάου, Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι:

  • Δρ. Ιωάννης Ζάντζος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
  • δρ. Χρήστος Τρικάλης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
  • δρ. Άρτεμις Παπαδημητρίου, Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης.
  • κα Χρύσα Ντιντή, Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.
  • κ. Βασίλειος Σίμος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Ισότητας & Πολιτισμού.
  • κ. Μιχάλης Λάππας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο κ. Βασίλειος Κωτούλας, Επόπτης Ποιότητας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο κ. Γεώργιος Λαπούσης, Επόπτης Ποιότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κα Παπανδρέου Δήμητρα, κ. Μητούλας Νικόλαος, κ. Καραγιώργος Χρήστος, κ. Αγαθοκλής Αζέλης, καθώς και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Χρύσα Τσαγγάρη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ghassan Khalil, Καθηγητής και Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF.

Στη δράση συμμετείχε πλήθος σχολικών μονάδων από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καταθέτοντας εξαιρετικά έργα που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των παιδιών. Μεταξύ των σχολείων που συμμετείχαν ενεργά με ομιλίες, δρώμενα και προβολές ήταν το 2ο, 5ο και 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων , το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων , το 6ο, 9ο, 25ο, 30ο, 33ο και 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων , καθώς και σχολεία της περιφέρειας όπως το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, το 2ο Δημοτικό Οιχαλίας , το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, τα Δημοτικά Σχολεία Γόμφων, Παλαιομονάστηρου, Φήκης, Πύλης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας. Το 17ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, Νηπιαγωγείο Πυργετού, Νηπιαγωγείο Πετρόπορου και Νηπιαγωγείο Αμπελακίων.

Τα βραβεία για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έλαβαν:

  • Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Νηπιαγωγείο Αμπελακίων, Νηπιαγωγείο Πατουλιάς και 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας.
  • Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 8ο ΓΕΛ Τρικάλων, 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων και ΕΕΕΕΚ Τρικάλων.

Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι σε σχολικές μονάδες που ξεχώρισαν για την ποιότητα των έργων τους (Νηπιαγωγεία: 17ο, 20ο Τρικάλων, Πυργετού, Πετρόπορου/  Δημοτικά: 25ο, 9ο, 2ο Φαρκαδόνας, 1ο Οιχαλίας, 33ο, 30ο / Γυμνάσια: 5ο, 6ο).

Η Περιφερειακή Διεύθυνση και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Από τη ΔΙΠΕ Τρικάλων

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διπαε
ΔΙΠΑΕ: Με μεγάλη επιτυχία και με πλούσιο διάλογο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αποτελεί πλέον μια εξωγενή τεχνολογική προσθήκη, αλλά τον κεντρικό πυλώνα μιας δομικής μεταρρύθμισης, που επαναπροσδιορίζει...
ΔΙΠΑΕ: Με μεγάλη επιτυχία και με πλούσιο διάλογο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
εκδηλωση
Εκδήλωση «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους» - Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στα Τρίκαλα
Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
Εκδήλωση «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους» - Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στα Τρίκαλα