Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μαθήματα ξένων γλωσσών στη Βουλή με αποζημίωση… ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Με στόχο την ενίσχυση των διεθνών επαφών και της εξωστρέφειας του κοινοβουλίου, η Βουλή των Ελλήνων προχωρά σε πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών για τα μέλη της και τους υπαλλήλους της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών, ισπανικών και ρωσικών, ενώ η υλοποίηση γίνεται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα είτε διά ζώσης στις εγκαταστάσεις της Βουλής (Αμαλίας 20 και Σουρή 5), είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου, με ευέλικτο ωράριο – τα μαθήματα για τους υπαλλήλους διεξάγονται εκτός εργασιακού ωραρίου.

Συνεχίζεται η διδασκαλία ρωσικής γλώσσας

Ιδιαίτερη πρόβλεψη έχει υπάρξει για τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας, η οποία οργανώνεται από το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση:

«Αναθέτουμε στο Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών, στο οποίο έχει παραχωρηθεί από το Ινστιτούτο Ρωσικής γλώσσας Α.Σ. Πούσκιν (Μόσχα) το αποκλειστικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός και μόνιμος (χωρίς χρονικούς περιορισμούς) αντιπρόσωπός του στην εκπαίδευση Ελλήνων πολιτών στη Ρωσική γλώσσα, την οργάνωση, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης [...] προγράμματος εκμάθησης των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής στη Ρωσική γλώσσα για την Γ΄ Σύνοδο της Κ΄ Περιόδου της Βουλής».

Τα μαθήματα ρωσικών ισχύουν και κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής, ενώ για τους υπαλλήλους προβλέπεται ολοκλήρωση του προγράμματος έως τις 30 Ιουνίου 2026.

Κόστος αποζημίωσης εκπαιδευτών

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των εκπαιδευτών έχει οριστεί, σύμφωνα με απόφαση του 2013, στα 32,38 ευρώ για λειτουργούς ή υπαλλήλους του Δημοσίου και 40 ευρώ για λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι ώρες διδασκαλίας καταγράφονται και επιβεβαιώνονται μηνιαία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.

Η σχετική απόφαση φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων των μελών του κοινοβουλίου και της διοικητικής υποστήριξης.

Η απόφαση για την εκμάθηση γλωσσών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Αιχμές Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου: «Σπαταλά χρόνο» (Βίντεο)
Σε μια στιγμή έντασης, η Μαρία Καρυστιανού δεν έκρυψε την αγανάκτησή της, σχολιάζοντας αιχμηρά ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή...
Αιχμές Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου: «Σπαταλά χρόνο» (Βίντεο)
τραμπ
Απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα το καταλάβει η Ρωσία ή η Κίνα»
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός του ΝΑΤΟ, καθώς αμφισβητούν υφιστάμενες γεωπολιτικές ισορροπίες
Απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα το καταλάβει η Ρωσία ή η Κίνα»
agios savvas
Στο εδώλιο η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την απεργία της καθαριότητας
Δίκη στις 3 Φεβρουαρίου για συνδικαλιστική δράση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
Στο εδώλιο η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την απεργία της καθαριότητας
μιτσοτ
Η ανάρτησή Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» (Βίντεο)
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση 10 ετών στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτησή Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» (Βίντεο)