ipourgeio_paideias
Αλλαγή στη μοριοδότηση των Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) – Δείτε τι διορθώθηκε και πώς επηρεάζονται οι υποψήφιοι.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) διορθωτική απόφαση που αφορά στη μοριοδότηση του ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, των Συμβούλων Σταδιοδρομίας και των Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).

Η διορθωτική απόφαση αφορά λάθος στα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων και συγκεκριμένα αναπροσαρμόζει τα ανώτατα μόρια που μπορεί να λάβει ένας Σύμβουλος Ψυχολόγος για προϋπηρεσία σε Σ.Δ.Ε.

Ποια αλλαγή έγινε

Σύμφωνα με το διορθωτικό ΦΕΚ, η αρχική διατύπωση:

«2.1. Στα Σ.Δ.Ε. (σε θέση Συμβούλου Ψυχολόγου) (0,25 μόρια ανά μήνα με μέγιστο αριθμό μορίων 12)»

αντικαθίσταται με το ορθό:

«2.1. Στα Σ.Δ.Ε. (σε θέση Συμβούλου Ψυχολόγου) (0,25 μόρια ανά μήνα με μέγιστο αριθμό μορίων 7)»

Η αλλαγή αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στους υπολογισμούς της συνολικής μοριοδότησης των υποψηφίων, επηρεάζοντας πιθανές κατατάξεις στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου προσωπικού.

Τι σημαίνει πρακτικά

Με το νέο ανώτατο όριο μορίων, η προϋπηρεσία σε θέση Συμβούλου Ψυχολόγου σε Σ.Δ.Ε. θα μοριοδοτείται μέχρι 28 μήνες το πολύ (28 μήνες x 0,25 μόρια = 7 μόρια), αντί για 48 μήνες που προέβλεπε η προηγούμενη λανθασμένη διατύπωση (48 μήνες x 0,25 = 12 μόρια).

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratiotikes_sxoles.jpg
Πανελλήνιες Εξετάσεις - Μια συγκλονιστική επιστολή υποψήφιας: «Το ανάστημα δεν μετριέται σε εκατοστά» !
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η φωνή μιας νέας που δεν χώρεσε στα μέτρα του συστήματος
Πανελλήνιες Εξετάσεις - Μια συγκλονιστική επιστολή υποψήφιας: «Το ανάστημα δεν μετριέται σε εκατοστά» !