stilo_molivia
«Πέρα από όλα αυτά έχουμε Οκτώβριο μήνα χωρίς στελεχωμένα σχολεία και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας – Φούρνων με σχετική του ανακοίνωση αναφέρεται στο ζήτημα των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχει στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία Ικαρίας – Φούρνων «η δεύτερη αυτή φάση αναπληρωτών δεν κάλυψε όλα τα κενά αφήνοντας τα σχολεία χωρίς μουσικούς (2), δασκάλους(3), νηπιαγωγούς (1) δασκάλους ειδικής αγωγής(3), εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής (2) και εικαστικών (2)».

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από την αρχή τις χρονιάς. Στην περιοχή μας η δεύτερη αυτή φάση αναπληρωτών δεν κάλυψε όλα τα κενά αφήνοντας τα σχολεία της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας χωρίς μουσικούς (2), δασκάλους(3), νηπιαγωγούς (1) δασκάλους ειδικής αγωγής(3), εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής (2) και εικαστικών (2). Πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες προσλήψεις με βάση τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας και χαρακτηριστικό είναι ότι προσλήφθηκε για ακόμα μια φορά εκπαιδευτικός γαλλικών μειωμένου ωραρίου, ο οποίος/ οποία αν καταφέρει και αναλάβει υπηρεσία με τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, θα είναι υποχρεωμένος να γυρνάει όλα τα σχολεία της Ικαρίας, ένα νησί που όπως γνωρίζετε έχει ιδιαίτερο ανάγλυφο και μεγάλες αποστάσεις.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Οι υποδομές των σχολείων είναι επικίνδυνες! Η χρηματοδότηση των σχολείων κάθε χρόνο και ακόμη πιο πενιχρή και με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, η κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ! Πέρα από όλα αυτά έχουμε Οκτώβριο μήνα χωρίς στελεχωμένα σχολεία και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου, την αξιοπρεπή δουλειά, τη μόρφωση των μαθητών! Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enoikiazetai_1.jpg
Εφιάλτης τα ενοίκια: «Φοβάμαι ότι θα δούμε μια νέα γενιά αστέγων»
Στεγαστική κρίση στην Ελλάδα: Τα ενοίκια εκτοξεύονται, η κρατική στήριξη δεν φτάνει, και εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης
Εφιάλτης τα ενοίκια: «Φοβάμαι ότι θα δούμε μια νέα γενιά αστέγων»
μαθητυ
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
«Στη Γερμανία, το περίφημο dual system (διπλό σύστημα) συνδυάζει σχολείο και μαθητεία στην επιχείρηση»
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
louketo
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
10 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν το 2025-2026 – Η δημογραφική κρίση χτυπάει τα χωριά και απειλεί το μέλλον της εκπαίδευσης
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
εστια ζωγραφου εμπ
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο
Η αλλαγή κανονισμού και οι απορρίψεις αιτήσεων αφήνουν δεκάδες εστιακούς χωρίς στέγη — Κάλεσμα σε μαζική αντίδραση από τον Σύλλογο Εστιακών
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο