stilo_molivia
«Πέρα από όλα αυτά έχουμε Οκτώβριο μήνα χωρίς στελεχωμένα σχολεία και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας – Φούρνων με σχετική του ανακοίνωση αναφέρεται στο ζήτημα των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχει στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία Ικαρίας – Φούρνων «η δεύτερη αυτή φάση αναπληρωτών δεν κάλυψε όλα τα κενά αφήνοντας τα σχολεία χωρίς μουσικούς (2), δασκάλους(3), νηπιαγωγούς (1) δασκάλους ειδικής αγωγής(3), εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής (2) και εικαστικών (2)».

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από την αρχή τις χρονιάς. Στην περιοχή μας η δεύτερη αυτή φάση αναπληρωτών δεν κάλυψε όλα τα κενά αφήνοντας τα σχολεία της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας χωρίς μουσικούς (2), δασκάλους(3), νηπιαγωγούς (1) δασκάλους ειδικής αγωγής(3), εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής (2) και εικαστικών (2). Πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες προσλήψεις με βάση τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας και χαρακτηριστικό είναι ότι προσλήφθηκε για ακόμα μια φορά εκπαιδευτικός γαλλικών μειωμένου ωραρίου, ο οποίος/ οποία αν καταφέρει και αναλάβει υπηρεσία με τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, θα είναι υποχρεωμένος να γυρνάει όλα τα σχολεία της Ικαρίας, ένα νησί που όπως γνωρίζετε έχει ιδιαίτερο ανάγλυφο και μεγάλες αποστάσεις.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Οι υποδομές των σχολείων είναι επικίνδυνες! Η χρηματοδότηση των σχολείων κάθε χρόνο και ακόμη πιο πενιχρή και με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, η κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ! Πέρα από όλα αυτά έχουμε Οκτώβριο μήνα χωρίς στελεχωμένα σχολεία και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου, την αξιοπρεπή δουλειά, τη μόρφωση των μαθητών! Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχ
Μιχαηλίδου: «Από τη Θεσσαλονίκη δείξαμε ότι η κοινωνική στέγαση γίνεται πράξη»
Η υπουργός, μαζί με τον πρωθυπουργό, επισκέφθηκαν διαμέρισμα στο οποίο στεγάζεται ωφελούμενος του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία»
Μιχαηλίδου: «Από τη Θεσσαλονίκη δείξαμε ότι η κοινωνική στέγαση γίνεται πράξη»
Πελεγρίνης
Πελεγρίνης: «Σε έναν χρόνο από τώρα ο Ανδρουλάκης θα είναι πρωθυπουργός»
«Εκείνο που προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να ακούσει τη φωνή του κόσμου που ζητάει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην...
Πελεγρίνης: «Σε έναν χρόνο από τώρα ο Ανδρουλάκης θα είναι πρωθυπουργός»