aueb
Ποιο πρόγραμμα του ΟΠΑ αφορά την Επιστήμη των Δεδομένων και αποτελεί το κορυφαίο ΠΜΣ της σχολής

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από νέους ενδιαφερόμενους και τελειόφοιτους ΑΕΙ σχετικά με τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων ιδιαίτερα στον κλάδο της Επιστήμης Δεδομένων και της Πληροφορικής ευρύτερα.

Ποιο είναι όμως το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΟΠΑ που πιάνει τον τομέα της επιστήμης Δεδομένων και το συνδυάζει με την Επιχειρηματικότητα

Τι μεταπτυχιακά πραματοποιεί το ΟΠΑ σε αυτή την Κατεύθυνση

Το πρόγραμμα MSc in Business Analytics του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλύπτει λεπτομερώς θεωρητικές έννοιες σχετικά με τις επιχειρήσεις, τη στατιστική και τη διαχείριση δεδομένων, ενώ αναγνωρίζει τη σημασία της πρακτικής κατάρτισης σε συστήματα και εργαλεία.

«Δεδομένα, δεδομένα παντού!»

«Δεδομένα, δεδομένα παντού!» διακήρυττε ο Economist σε ένα ειδικό τεύχος πριν από μερικά χρόνια.

Έκτοτε, όροι όπως «Business Analytics», «Big Data» και «Data Science» έγιναν mainstream, με εκτεταμένη κάλυψη σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικές εκπομπές - ακόμη και σε παγκόσμια οικονομικά φόρουμ.

Η εμφάνιση εξελιγμένων διαδικτυακών εφαρμογών, ο πολλαπλασιασμός των κοινωνικών δικτύων, η μαζική ανάπτυξη δικτύων αισθητήρων και άλλων εφαρμογών που παράγουν δεδομένα οδήγησαν σε εκθετική αύξηση του όγκου των δεδομένων, απρόβλεπτη μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Ταυτόχρονα, η ενσωμάτωση ποικίλων μορφών δεδομένων (παραδοσιακές βάσεις δεδομένων, κείμενο, ήχος, εικόνες, βίντεο) στην κύρια ανάλυση δεδομένων, μαζί με την πτυχή της ταχύτητας των σύγχρονων εφαρμογών, αναθεωρούν ριζικά τις θεμελιώδεις πτυχές της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς. Όπως επεσήμανε το περιοδικό Wired πριν από μερικά χρόνια: » Η αναζήτηση της γνώσης συνήθιζε να ξεκινά με μεγάλες θεωρίες. Τώρα αρχίζει με τεράστιες ποσότητες δεδομένων".

Ο δρόμος στην Επιστήμη των Δεδομένων δείχνει το κορυφαίο πρόγραμμα του ΟΠΑ που δεν είναι άλλο από το MSc in Business Analytics

Τα μαθήματα του Προγράμματος ξεκινούν τον Σεπτέμβριο 2024. Η χρονική διάρκεια του κύκλου σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι:

  1. Για το τμήμα πλήρους φοίτησης: 2 πλήρη ακαδημαϊκά εξάμηνα (διαιρούμενα σε 3 διδακτικές περιόδους), ακολουθούμενα από μία μεταπτυχιακή εργασία ή έρευνα πεδίου ή πρακτική άσκηση, που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου.
  2. Για το τμήμα μερικής φοίτησης: 4 πλήρη ακαδημαϊκά εξάμηνα (διαιρούμενα σε 6 διδακτικές περιόδους), ακολουθούμενα από μία μεταπτυχιακή εργασία ή έρευνα πεδίου, που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου.

Το πρόγραμμα έχει ανακοινώσει τελική παράταση αιτήσεων έως τις 17 Ιουνίου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δείτε και το αφιέρωμά μας στα μεταπτυχιακά στην Επιστήμη των Δεδομένων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ