ekpa
Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται.

Το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ με νέα του ανακοίνωση τονίζει ότι το ίδρυμα «παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει και από την πολύ υψηλή θέση που κατέχει στις διεθνείς αξιολογήσεις»

Επιπλέον, και με αφορμή το θέμα με την «πτώση» του server που οδήγησε σε αναβολή ορισμένες διαδικτυακές εξετάσεις την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο αποκαλύπτει ότι προχώρησε σε προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων υπό τις παρούσες, πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η απολύτως θετική αυτή εικόνα δεν αναιρείται από μεμονωμένες έκνομες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως αυτή της ωριαίας διακοπής λειτουργίας του Server του Πανεπιστημίου, που δίνουν αφορμή για άστοχες και άδικες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης. Το Ε.Κ.Π.Α., παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει και από την πολύ υψηλή θέση που κατέχει στις διεθνείς αξιολογήσεις.

Από σήμερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τις δυνατότητές του για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, με την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover). Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά την τελευταία εβδομάδα για να υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα σε χρόνο ρεκόρ. Η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι πλέον πολλαπλά διασφαλισμένη.

Και απόφαση Συγκλήτου στηρίζει αντιπρύτανη

Υπενθυμίζεται, ότι με αφορμή το περιστατικό με τον σέρβερ, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλοςδιέψευσε  κατηγορηματικά τον διοικητικό υπάλληλο ο οποίος τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων φερόμενος ότι συμμετείχε στο μποικοτάζ των διαδικτυακών εξετάσεων, «ρίχνοντας» για λίγη ώρα τον σέρβερ του ιδρύματος και προειδοποιεί για δικαστική προσφυγή. Για το θέμα αυτό, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση υποστήριξης στον αντιπρύτανη:

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. ενημερώνει ότι σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια των εξετάσεων δια ζώσης, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) διενεργούνται σε αυτές εξ αποστάσεως εξέταση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς οι εξετάσεις μεγάλου αριθμού μαθημάτων του εξαμήνου σε πολλά Τμήματα.

Αναφορικά με περιστατικό διακοπής, για περίπου μία ώρα, στη λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (12.02.2024), που προκάλεσε την αναβολή των εξετάσεων σε έξι μαθήματα, έχουν εκκινήσει όλες οι διοικητικές διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού για την απόδοση ευθυνών. Οι απαξιωτικοί σχολιασμοί και αναφορές στο εμβληματικό Ε.Κ.Π.Α. και η στόχευση συγκεκριμένου Αντιπρύτανη, υποκρύπτουν βαθύτερα κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται.

Ως απάντηση στις συκοφαντικές αναφορές κατά του Ε.Κ.Π.Α., επισημαίνουμε την πολύ πρόσφατη εκπληκτική άνοδο του, καθώς το Ε.Κ.Π.Α. εμφανίζεται πλέον στα 90 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και στα 16 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων. Επιπλέον, υπεγράφησαν δύο συνεργασίες του Ε.Κ.Π.Α. με τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Harvard, Η.Π.Α, και της Σορβόννης, Γαλλία, οι οποίες θα συσφίξουν τις σχέσεις των Πανεπιστημίων σε επίπεδο ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς επίσης και οργάνωσης και λειτουργίας κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Αυτό το κορυφαίο Ε.Κ.Π.Α. αναγνωρίζει η Ελληνική κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-eksetaseis-mathites
Ενδοσχολικές εξετάσεις: Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για τα Φιλολογικά μαθήματα όλων των τάξεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνασίων
Τις οδηγίες συνέταξε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02 Φιλολόγων κ.Ελένη Γερούση και συνυπογράφει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Καστοριάς...
Ενδοσχολικές εξετάσεις: Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για τα Φιλολογικά μαθήματα όλων των τάξεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνασίων
Αντικύθηρα
Η «επανάσταση» του Ψηφιακού Σχολείου και τα Αντικύθηρα του -όχι πια μακρυνού- μέλλοντος
Πριν από 4 χρόνια είχαμε δημοσιεύσει ενα κείμενο που κατηγορήθηκε τότε για υπερβολές και αντιπολιτευτική διάθεση. Αξίζει να το διαβάσετε σήμερα, για...
Η «επανάσταση» του Ψηφιακού Σχολείου και τα Αντικύθηρα του -όχι πια μακρυνού- μέλλοντος
panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Προτεινόμενα θέματα και λύσεις στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης...
Πανελλήνιες 2024: Προτεινόμενα θέματα και λύσεις στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία