Ολο και καλύτερα: Ο ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να κόψει το ρεύμα σε Δημοτικό σχολείο εν ώρα λειτουργίας...
Κι όταν δεν το κατάφερε, ο εκπρόσωπος απειλούσε ότι αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, την επόμενη φορά δε θα ζητήσει από το σχολείο πρόσβαση για τη διακοπή, αλλά θα την κάνει από έξω

Ολο και «καλύτερη» γίνεται καθημερινά η κατάσταση στα σχολεία της χώρας: Την περασμένη Παρασκευή και  εν ώρα μαθήματος, εκπρόσωπος του ΔΕΔΗΕ επιχείρησε (για ακόμα μια φορά) να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε Δημοτικο σχολείο της Καισαριανής!

Μάλιστα, όταν μετά από παρέμβαση της διευθύντριας του σχολείου και των εκπαιδευτικών, αλλά και άμεση άφιξη του νέου Δημάρχου για να αποτραπεί η διακοπή, ο εν λόγω εκπρόσωπος απείλησε ότι, αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, την επόμενη φορά δε θα ζητήσει από το σχολείο πρόσβαση για τη διακοπή, αλλά θα την κάνει από έξω!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά

Ο ΣΕΠΕ Βύρωνα-καισαριανής -Παγκρατίου καταγγέλλει αυτή την ενέργεια και αποδίδει  ευθύνες σε κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και προηγούμενη Δημοτική Αρχή...

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Οι συνάδελφοι του 3ου Δημοτικού Καισαριανής θα διηγούνται για καιρό όσα έζησαν την Παρασκευή 9/2: Στις 10 π.μ., εν ώρα μαθήματος, εκπρόσωπος του ΔΕΔΗΕ επιχείρησε να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα! Σιγά μην τους ένοιαζε που θα δυσκολευόταν η εκπαιδευτική διαδικασία! Χρειάστηκε η παρέμβαση της διευθύντριας του σχολείου και των συναδέλφων, η ειδοποίηση και άμεση άφιξη του νέου Δημάρχου για να αποτραπεί η διακοπή. Το θράσος όμως περίσσεψε, όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διακοπή απείλησε ότι, αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, την επόμενη φορά δε θα ζητήσει από το σχολείο πρόσβαση για τη διακοπή, αλλά θα την κάνει από έξω! Τόση αδημονία! Μετά την κατακραυγή, ο υποδιευθυντής του Τομέα Αθηνών της ΔΕΗ δήλωσε στον Δήμαρχο Καισαριανής ότι έγινε «παρεξήγηση» και ότι δεν υπήρχε εντολή για διακοπή!

Η πράξη αυτή, που, όπως πληροφορηθήκαμε, δε γίνεται πρώτη φορά, στηρίχθηκε στο συσσωρευμένο χρέος (πάνω από 9.000 €) που βρήκε τόσο η νέα διευθύντρια, όταν τοποθετήθηκε τον Σεπτέμβριο στο σχολείο, όσο και η νέα Δημοτική Αρχή που ανέλαβε από 1.1.2024, το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε πληρώσει. Για το χρέος αυτό ενημερώθηκε και ο Σύλλογός μας στην πρόσφατη συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας αλλά και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε στα σχολεία, με την υποχρηματοδότηση να τσακίζει, με τους λογαριασμούς να τρελαίνουν, με το να μην έχουν πολλές φορές ούτε χαρτί τουαλέτας, έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά με την παρούσα της ΝΔ να επιταχύνει και το ΥΠΑΙΔ που συμβάλλει στο να διατίθενται τα όποια κονδύλια σε ό,τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους (έτσι αυτή τη στιγμή φτάνουν στα σχολεία κάποιοι διαδραστικοί πίνακες, κάποια πακέτα ρομποτικής, κ.λπ., αλλά πέφτουν οι σοβάδες, παρά λίγο κόβεται το ρεύμα…).

Μπορεί μέχρι στιγμής, με την παρέμβαση της διεύθυνσης του σχολείου, των συναδέλφων και της δημοτικής αρχής, να αποτράπηκε η διακοπή, αλλά τι θα γίνει την επόμενη φορά; Και γιατί πρέπει τα δημόσια σχολεία να πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα, το πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, το νερό και το τηλέφωνο, όταν αυτά παρέχονται πάμφθηνα στις μεγάλες εταιρείες;

Απαιτούμε:

  • Καμία διακοπή ρεύματος, δωρεάν ρεύμα σε όλα τα σχολεία. Επίσης δωρεάν θέρμανση, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ.

  • Να διαγραφούν τα «χρέη» των σχολείων στα αγαθά αυτά.

  • Σε κάθε περίπτωση, να εξασφαλίζονται χωρίς καμία διακοπή ή απειλή σε όλα τα σχολεία.

  • Κρατική χρηματοδότηση για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων και να είναι πράγματι δωρεάν η παρεχόμενη εκπαίδευση. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα