ΔΟΑΤΑΠ: Πρόταση για «Ελληνικό μοντέλο» ευρωπαϊκής ενοποίησης διαδικασιών αναγνώρισης τίτλων ΑΕΙ
Και ένταξη στην πλατφόρμα διαλειτουργικότητας ptyxia.gov.gr 180.000 πράξεων αναγνώρισης των τελευταίων 40 ετών

Πρόταση για την ενοποίηση των εθνικών διαδικασιών αυτόματης αναγνώρισης πτυχίων ΑΕΙ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με βάση το πετυχημένο Ελληνικό μοντέλο των Μητρώων Αναγνωρισμένων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και το Μητρώο Αναγνωρισμένων Ακαδημαϊκών Τύπων Τίτλων, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ κ.Ορ.Καλογήρου στο διαδικτυακό 𝘼𝙣𝙣𝙪𝙖𝙡 𝙈𝙚𝙚𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙉𝙚𝙩𝙬𝙤𝙧𝙠 𝙤𝙛 𝙉𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝘼𝙘𝙖𝙙𝙚𝙢𝙞𝙘 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙜𝙣𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙄𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙚𝙨 (𝙉𝘼𝙍𝙄𝘾)

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στο Annual Meeting of the ENIC-NARIC Networks τον Ιούνιο 2024 στη Νάπολη.

Ο κ.Καλογήρου ενημέρωσε επίσης για το έργο της ψηφιοποίησης του έγχαρτου αρχείου του ΔΟΑΤΑΠ, που έχει ολοκληρωθεί και την επικείμενη ένταξη στην πλατφόρμα διαλειτουργικότητας ptyxia.gov.gr 180.000 πράξεων αναγνώρισης των τελευταίων 40 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΟΑΤΑΠ

Ο Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ, Καθηγητής Ορέστης Καλογήρου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενημέρωσης, Αργυρώ Ευθυμιάδου, συμμετείχαν εχθές, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στο διαδικτυακό 𝘼𝙣𝙣𝙪𝙖𝙡 𝙈𝙚𝙚𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙉𝙚𝙩𝙬𝙤𝙧𝙠 𝙤𝙛 𝙉𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝘼𝙘𝙖𝙙𝙚𝙢𝙞𝙘 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙜𝙣𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙄𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙚𝙨 (𝙉𝘼𝙍𝙄𝘾).

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν η πρόοδος που έχει επιτευχθεί προς τον στόχο της «αυτόματης αναγνώρισης», τον οποίο έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Σύστασή της (Recommendation) το 2018. Παράλληλα, συζητήθηκε η σύνδεση της αυτόματης Ακαδημαϊκής Αναγνώρισης με την έννοια της Διασφάλισης Ποιότητας, καθώς και το ζήτημα της κινητικότητας ταλέντων από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε..

Η Ελληνική αντιπροσωπία είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα υπόλοιπα NARIC για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου ακαδημαϊκής αναγνώρισης στην Ελλάδα (Ν. 4957/2022), που έθεσε το πλαίσιο της αυτόματης αναγνώρισης για σκοπούς που συνδέονται με συνέχιση σπουδών και ακαδημαϊκή εξέλιξη στη χώρα. Ο Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ διατύπωσε πρόταση για την ενοποίηση των εθνικών διαδικασιών αυτόματης αναγνώρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με βάση το πετυχημένο Ελληνικό μοντέλο των Μητρώων Αναγνωρισμένων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και το Μητρώο Αναγνωρισμένων Ακαδημαϊκών Τύπων Τίτλων. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στο Annual Meeting of the ENIC-NARIC Networks τον Ιούνιο 2024 στη Νάπολη.

Επίσης, ενημέρωσε για το έργο της ψηφιοποίησης του έγχαρτου αρχείου του ΔΟΑΤΑΠ, που έχει ολοκληρωθεί και την επικείμενη ένταξη στην πλατφόρμα διαλειτουργικότητας ptyxia.gov.gr 180.000 πράξεων αναγνώρισης των τελευταίων 40 ετών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού εξέφρασε την πρόθεση του ΔΟΑΤΑΠ να υποβάλλει αίτηση για την διοργάνωση του Annual Meeting of the ENIC-NARIC Networks το έτος 2025 στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στην 30χρονη ιστορία του θεσμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Φαραντούρης
Σε «πράσινα» μονοπάτια ο Φαραντούρης: Δίνει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Η προσέγγιση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ περνά από τα θεματικά τραπέζια του Συνεδρίου
Σε «πράσινα» μονοπάτια ο Φαραντούρης: Δίνει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Άνδρας σε απόγνωση, χρήματα στο παρασκήνιο
Mισθολόγιο: Τι αύξηση θα έπρεπε να πάρουν οι εκπαιδευτικοί τον Απρίλη;
Τι αύξηση θα έπρεπε να πάρουν οι εκπαιδευτικοί τον Απρίλη για να αναπληρώσουν όσα έχασαν από την ακρίβεια την τελευταία 7ετία;
Mισθολόγιο: Τι αύξηση θα έπρεπε να πάρουν οι εκπαιδευτικοί τον Απρίλη;
Φωτογραφία της Γης από το Διάστημα
«Sea the Curve»: Οι μαθητές απέδειξαν στην πράξη ότι η Γη είναι σφαιρική
Πώς 60 σχολεία και 15 ελληνόκτητα πλοία «γκρεμίζουν» τις θεωρίες περί επίπεδης Γης αναβιώνοντας τη μέθοδο του Ερατοσθένη
«Sea the Curve»: Οι μαθητές απέδειξαν στην πράξη ότι η Γη είναι σφαιρική