enoikiazetai
Σε μια κίνηση απέραντης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχώρησε η Ελευθερία Γρηγοράκη, εκπαιδευτικός από το Ρέθυμνο, προσφέροντας αφιλοκερδώς δωμάτιο στο ίδιο της το σπίτι για φοιτητές που αδυνατούν να βρουν μέρος για να μείνουν.

Όπως είναι γνωστό οι τιμές των ενοικίων έχουν απογειωθεί με αποτέλεσμα η είσοδος σε Πανεπιστήμιο εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας να κάνει τη διαβίωση των φοιτητών πολύ δύσκολη έως και αδύνατη σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ενώ τα ίδια και χειρότερα είναι τα πράγματα για δεκάδες χιλιάδες νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να είναι χορηγοί του εαυτού τους όταν η πρόσληψη αφορά περιοχές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Αν από την πολιτεία δεν υπάρχει, πέρα από υποσχέσεις και εξαγγελίες, ελπίδα καμία. Υπάρχει, ωστόσο, από τους απλούς ανθρώπους προσφορά που μπορεί να μη λύνει το πρόβλημα για τους χιλιάδες που έχουν ανάγκη, όμως φανερώνει το μεγαλείο της ψυχής κάποιων συνανθρώπων μας.

Φωτεινό παράδειγμα η Ελευθερία Γρηγοράκη, μια εκπαιδευτικός που κατοικεί στο Ρέθυμνο, που παραχωρεί το ένα από τα δωμάτια των παιδιών της για να προσφέρει έστω προσωρινά μια στέγη για τους φοιτητές που μόλις τώρα προσπαθούν να κάνουν το πρώτο τους βήμα και έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες τιμές των ενοικίων.

«Δείξτε λίγη ανθρωπιά», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook και συνεχίζει: «Επειδή ντρέπομαι να λέω πως κατάγομαι από την πόλη των γραμμάτων, έχω κενά τα δύο δωμάτια των 2 παιδιών μου. Διαθέτω το ένα, φυσικά αφιλοκερδώς όσο διάστημα έχουν ανάγκη».

 

Ο χρήστης Eleftheria Grigoraki αισθάνεται ελπίδα.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ !!! Γονείς, φοιτητές ψάχνουν απεγνωσμένα μια τρύπα να μείνουν, να σπουδάσουν χωρίς να "πουλήσουν το νεφρό τους".

Δείξτε λίγη ανθρωπιά !!!

Επειδή ντρέπομαι να λέω πως κατάγομαι από την πόλη των γραμμάτων, έχω κενά τα δωμάτια των 2 παιδιών μου. Διαθέτω το ένα , φυσικά αφιλοκερδώς όσο διάστημα έχουν ανάγκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»