φοιτητης πολυτεχνειου κρητης
Η βραβευθείσα εργασία επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως οι φωτοβολταϊκές συστοιχίες, σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα οικιακού μετατροπέα DC/AC πολλαπλών θυρών.

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου 12th International Conference on Modern Circuits and Systems Technologies (MOCAST 2023), που διεξήχθη στην Αθήνα από 28 έως 30 Ιουνίου 2023, ο κ. Μιχάλης Δακανάλης, υποψήφιος διδάκτoρας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Εργασίας και Παρουσίασης (Best Student Paper and Presentation Award) στη θεματική ενότητα “Electronics”.

Την ξεχωριστή αυτή διάκριση έλαβε για το περιεχόμενο και την παρουσίαση της εργασίας του με τίτλο “Real-time Energy Management System for a Multiport DC/AC Inverter”, την οποία συνυπογράφει ως πρώτος συν-συγγραφέας μαζί με πέντε ακόμη μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας και της Σχολής ΗΜΜΥ, συγκεκριμένα τον Ιάσονα Καλαϊτζάκη (με σημαντική συνεισφορά), τον Ιωάννη Ροδίτη, τον Καθ. Ευτύχιο Κουτρούλη, τον Αν. Καθ. Φώτιο Κανέλλο και την Δρ. Ελευθερία Σεργάκη.

Η βραβευθείσα εργασία επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως οι φωτοβολταϊκές συστοιχίες, σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα οικιακού μετατροπέα DC/AC πολλαπλών θυρών. Η μελέτη προτείνει ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας πραγματικού χρόνου, το οποίο αξιοποιεί έναν αλγόριθμο βελτιστοποίησης σμήνους σωματιδίων (PSO) για τη βέλτιστη κατανομή της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των διαφόρων πηγών με στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητας του συστήματος. Το σύστημα διαθέτει επιπλέον ένα γραφικό περιβάλλον, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να συνδέεται απομακρυσμένα μέσω υπολογιστή για να επιβλέπει, αλλά και να παραμετροποιεί, το σύστημα με βάση τις ανάγκες του. Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα πρωτότυπο κύκλωμα του μετατροπέα στο Εργαστήριο Κυκλωμάτων, Αισθητήρων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συνολικά, η έρευνα αυτή συμβάλλει στην προώθηση της πρακτικής εφαρμογής της ενσωμάτωσης των ΑΠΕ και των ηλεκτρικών οχημάτων για βιώσιμα και αποδοτικά οικιακά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko_astinomia
Αχαΐα: Χειροπέδες σε τρία άτομα που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα
Όπως καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, βίασαν τη γυναίκα και στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο εγκαταλείποντας...
Αχαΐα: Χειροπέδες σε τρία άτομα που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα
hlektroniki apati kyvernoepithesi
Κοζάνη: Νέα ηλεκτρονική απάτη- Απέσπασαν χρήματα από 51χρονο για δήθεν πώληση αυτοκινήτου
Από την έρευνα των αστυνομικών Αρχών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου αλλοδαπού και μίας 42χρονης ημεδαπής
Κοζάνη: Νέα ηλεκτρονική απάτη- Απέσπασαν χρήματα από 51χρονο για δήθεν πώληση αυτοκινήτου
xeiropedes
Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε άγρια την 25χρονη σύζυγό του με σιδερολοστό και την έστειλε στο νοσοκομείο
Ο 46χρονος δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και κρατείται, ενώ την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε άγρια την 25χρονη σύζυγό του με σιδερολοστό και την έστειλε στο νοσοκομείο