εκπαιδευτικοί
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2023 - Άνοιγμα Πινάκων: Πώς θα κάνετε αίτηση είτε είστε νέος αναπληρωτής είτε «παλιός»

Με αγωνία αναμένουν χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί αλλά και αναπληρωτές, που έχουν μείνει στον «πάγο» την τελευταία τριετία, το άνοιγμα των πινάκων γενικής παιδείας, βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι αναπληρωτές στα σχολεία όλης της χωράς την επόμενη σχολική χρονιά.

Το καλό νέο είναι ότι το ΑΣΕΠ έλαβε το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και σχεδιάζει να στείλει τις δύο προκηρύξεις των εκπαιδευτικών (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023) προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να λάβουν ΦΕΚ και η προθεσμία αιτήσεων θα “τρέξει” μέχρι τέλη Φεβρουαρίου «ίσως φάμε και λίγες ημέρες του Μαρτίου», όπως είπε.

«Αυτό έχει σημασία για όσους έχουν να λάβουν βεβαιώσεις πτυχίων. Αναμένεται να υπάρξουν περί τις 150 -200.000 υποψηφιότητες εκπαιδευτικών», ανέφερε.

Ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα να προλάβουν οι αναπληρωτές να πάρουν 7 μόρια (+4) για τους Πίνακες πριν κλείσουν οι αιτήσεις

Ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα να προλάβουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές πριν κλείσουν οι αιτήσεις να πάρουν 7 έξτρα μόρια είναι η online εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών του goLearn!

Οι υπόλοιπες πιστοποιήσεις Αγγλικών κάνουν από 2 έως 5 μήνες να πάρετε το χαρτί στα χέρια σας!

Είναι η μόνη στη χώρα που παίρνετε το χαρτί μέσα σε 2 με 3 μόνο ημέρες στα χέρια σας! Κάνετε online την πιο εύκολη εξέταση στην Ελλάδα από τον υπολογιστή σας μέσω τεστ ερωτήσεων - απαντήσεων σε Reading - Listening μόνο και μετά από 2 με 3 ημέρες έρχεται το χαρτί

Αυτοί επιλέγουν δεκάδες χιλιάδες ενήλικες κάθε χρόνο που βιάζονται να πάρουν τα Αγγλικά και τα έξτρα μόρια!

Μαζί με την Πιστοποίηση Αγγλικών λαμβάνεται και 4 μόρια με την Πιστοποιηση υπολογιστών άρα 13!

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ 7 ΜΟΡΙΑ (+4 με Πιστοποίηση Η/Υ)

Αυτό σημαίνει, όπως γράφει στο proson.gr η πάντα ενημερωμένη Μαρία Πλάκα ότι οι δύο προκηρύξεις αναμένεται να πάρουν ΦΕΚ την εβδομάδα που έρχεται και στη συνέχεια (από το β΄ 10ημερο του Φεβρουαρίου,  θα τρέξουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ.  

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ΑΣΕΠ, είναι να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ώστε να προλάβει στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας να τοποθετήσει στα σχολεία τους αναπληρωτές. Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, ωστόσο οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ίσως χρειαστεί να μεταθέσουν την έκδοση των πινάκων για λίγο αργότερα.

Αυτό θα συμβεί διότι, βάσει νόμου, απαγορεύεται κατά τη διαδικασία των εκλογών η δημοσίευση αποτελεσμάτων για προσλήψεις στο δημόσιο. Το καλό νέο, ωστόσο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η νομοθεσία επιτρέπει στην Αρχή όλο αυτό το «παγωμένο» διάστημα να επεξεργάζεται δεδομένα, ώστε να έχει έτοιμους τους πίνακες και να τους δημοσιεύσει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που θα στελεχώσουν τα σχολεία (πάνω από 40.000) το νέο σχολικό έτος 2022/23 θα "αντληθούν" από τους νέους πίνακες, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από τους παλιούς (τους ισχύοντες μέχρι τον Αύγουστο του 2023)

Οι Πίνακες Κατάταξης και οι προσλήψεις αναπληρωτών

Πάνω από 150.000 εκπαιδευτικοί εκτιμάται από το υπουργείο Παιδείας ότι θα ενταχθούν στους νέους πίνακες του ΑΣΕΠ για να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολεία γενικής παιδείας την επόμενη σχολική διετία, ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2023-2024.

Να σημειωθεί ότι από τους νέους αυτούς πίνακες κατάταξης θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας (40 - 45.000) στα σχολεία όλης της χώρας τις δυο επόμενες σχολικές χρονιές (2023/24 και 2024/25), αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Με βάση τη νομοθεσία οι πίνακες του ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση ανανεώνονται κάθε διετία. Ετσι, νέοι απόφοιτοι ΑΕΙ μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να πάρουν… σειρά για μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, όσοι πτυχιούχοι έχουν ενταχθεί ήδη σε πίνακες από προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν διοριστεί, μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της διετίας έχουν ανανεώσει τα μοριοδοτούμενα ακαδημαϊκά τους προσόντα (π.χ. έχουν κάνει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή κάποιο άλλο τίτλο που είναι μοριοδοτούμενος). Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη βάσει της μοριοδότησης.

Οι πιστοποιήσεις που δίνουν εύκολα και γρήγορα 11 μόρια πριν κλείσουν οι αιτήσεις

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα που μοριοδοτούν τους εκπαιδευτικούς στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:

  1. H Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας δίνει 7 μόρια - Η μόνη που προλαβαίνετε να πάρετε στην Ελλάδα είναι του goLearn - ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ
  2. H Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ 4 μόρια - ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Δείτε πώς μπορείτε από τώρα να λάβετε πολύ εύκολα αυτές τις δύο πιστοποιήσεις ώστε να είστε έτοιμοι όταν θα ανοίξουν οι νέοι πίνακες γενικής παιδείας ΑΣΕΠ:

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

Τι μοριοδοτείται και τι προλαβαίνετε να αποκτήσετε μέσα σε λίγες ημέρες

Σύμφωνα με πηγές του proson.gr, η προκήρυξη θα μοριοδοτεί τους εκπαιδευτικούς, ως εξής:

Τίτλοι σπουδών

Βαθμός βασικού τίτλου σπουδώνΒαθμός × 2,5
Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ7 μονάδες
Διδακτορικό δίπλωμα40 μονάδες
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους20μοναδες
Δεύτερος Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους8 μονάδες

Γνώση ξένης γλώσσας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ)

Άριστη γνώση ξένης γλώσσας7 μονάδες
Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας5μονάδες
Καλή γνώση ξένης γλώσσας3μονάδες

Άλλα ακαδημαϊκά προσόντα

Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου)4 μονάδες
Επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων2 μονάδες

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία 

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως και 120 μήνες.Μία μονάδα ανά μήνα και έως 120 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο

Κοινωνικά κριτήρια

Αριθμός τέκνων3 μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο
Αναπηρία 50% και άνω του υποψηφίου ή συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον 4 έτη, ή τέκνουΤο γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή 0,4 της μονάδας.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μετρό Πειραιάς
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα
Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα του μετρό Πειραιά
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα