Εκπαίδευση

Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία

ζαχα
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοφία Ζαχαράκη από το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: «Κάνουμε στην Παιδεία βήματα που κανείς άλλος δεν τόλμησε»

Κατά την τοποθέτησή της στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε ένα ολιστικό πλάνο μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά σε ριζοσπαστικές τομές που προηγούμενες διοικήσεις απέφευγαν για δεκαετίες.

Με αφορμή την πρόσφατη τραγική απώλεια των δύο μαθητριών στην Ηλιούπολη, η Υπουργός έθεσε ως άμεση κυβερνητική προτεραιότητα την ενδυνάμωση της ψυχοκοινωνικής στήριξης και της ψυχικής υγείας των παιδιών, ενισχύοντας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε σχολείο, μαθητές και οικογένεια με περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της παράταξης και προχώρησε σε έναν απολογισμό των κυβερνητικών επιτευγμάτων της τελευταίας επταετίας, εστιάζοντας στην ταχύτατη ψηφιακή μετάβαση κατά την πανδημία, την καθιέρωση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, την εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου και την ουσιαστική ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέροντας τη θεσμοθέτηση και λειτουργία τεσσάρων μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, καθώς και τη διασύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την αγορά εργασίας.

Κοιτάζοντας προς την επόμενη ημέρα, η Υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη ενός δομημένου εθνικού διαλόγου για τη θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως ένας εναλλακτικός, αξιόπιστος τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια πέρα από το υφιστάμενο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Κλείνοντας την ομιλία της, καταδίκασε τον τοξικό πολιτικό λόγο και απηύθυνε κάλεσμα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να βρεθούν στην κοινωνία ενόψει των επερχόμενων εκλογών, προκειμένου να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο και να προσφέρουν σταθερότητα, σιγουριά και αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση