Πανεπιστημιακή Αστυνομία
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ / INTIME NEWS
Οχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία από τον ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη

Μέτωπο με τους φοιτητές συγκροτούν οι εκπαιδευτικοί, που ενώνουν μαζί τους τις φωνές εναντίον της εισόδου των ΟΠΠΙ (Πανεπιστημιακή Αστυνομία) στα Πανεπιστήμια.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει το νέο κυβερνητικό αυταρχισμό, την προσπάθεια να υλοποιήσει το σύγχρονο «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μέσω της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας». Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, σαν τον κλέφτη επιχείρησαν νύχτα, να εγκαταστήσουν ομάδες καταστολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ.

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που διεκδικούν καθηγητές, δωρεάν συγγράμματα, δωρεάν σίτιση – στέγαση, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να σπουδάζουν χωρίς να επιβαρύνουν το ήδη εξανεμισμένο εισόδημα των γονιών τους, η κυβέρνηση το μόνο που βλέπει είναι το πώς θα θωρακίσει τις επιχειρήσεις που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους (άγρια καταστολή των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνα, στην Cosco και σε άλλους εργασιακούς χώρους, απεργίες που βγαίνουν παράνομες εν ριπή οφθαλμού, κ.λπ.).

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει πως με την καταστολή θα κλείσει τα στόματα των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.

Οι επιλογές της κυβέρνησης αντί να φοβίζουν, βγάζουν όλο και περισσότερους στον δρόμο του αγώνα. Αντί να απομονώνουν όσους αγωνίζονται, μεγαλώνουν το κύμα αλληλεγγύης από τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ακρίβεια, στην επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Τα Πανεπιστήμια όπως και τα σχολεία έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, τα εργατικά σωματεία θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής. Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Το σύνθημα "Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά" θα το νιώσουν καλά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη βουλή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς