κτηνιατρική πανεπιστήμιο λευκωσίας
Πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με 5ετής σπουδές στην Κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Κύπρο - Πραγματοποιήσετε αίτηση από το alfavita.gr και διεκδικήστε υποτροφία

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα κτηνιατρικής στην Κύπρο και που προσφέρεται από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Χώρας και ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, με στόχο να προετοιμάσει τους αποφοίτους για μια παραγωγική σταδιοδρομία στο κτηνιατρικό επάγγελμα.

Αφορά τους Έλληνες απόφοιτους Λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν στην κτηνιατρική και να αποκτήσουν πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αίτηση ενδιαφέροντος ΕΔΩ μέσω του alfavita.gr για δωρεάν πλήρη επικοινωνία και ενημέρωση για το πρόγραμμα καθώς και δημιουργία του φακέλου σας.

Πρόκειται για το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Κτηνιατρικής (Doctor of Veterinary Medicine, DVM) στην Κύπρο, το οποίο θα είναι πενταετές (300 ECTS) και θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ) και εξασφαλίζει την αναγνώριση του τίτλου από την Ελλάδα, όλες τις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο σχεδιασμός για τη δημιουργία προγράμματος Κτηνιατρικής ξεκίνησε το 2017 από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Ανδρέα Χαραλάμπους. Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίστηκε στο επιτυχημένο μοντέλο της Ιατρικής Σχολής, ενώ η δομή του στηρίζεται στην έννοια της «Ενιαίας Υγείας – One Health», η οποία καθορίζει ότι η υγεία των ανθρώπων είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία των ζώων σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

O πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Φίλιππος Πουγιούτας, τόνισε τη σημαντικότητα της νέας Σχολής για το ακαδημαϊκό ίδρυμα, δηλώνοντας ότι «από το 2011 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθιέρωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης, μέσα από τη δημιουργία της πρώτης Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο. Κτίζοντας πάνω σε αυτό το υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής αριστείας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί και πάλι, ιδρύοντας την πρώτη Σχολή Κτηνιατρικής της Κύπρου και προσφέροντας για πρώτη φορά πτυχίο Κτηνιατρικής στη χώρα μας». 

iatriki_sholi

Σπουδές Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Απόκτηση Επαγγελματικών δικαιώματων

H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή της Κτηνιατρικής Σχολής, σε συνδυασμό με το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό και κλινικό προσωπικό από την Κύπρο και το εξωτερικό, διασφαλίζουν την παροχή μιας άριστης ποιότητας επιστημονική και εργαστηριακή εκπαίδευση, με πρακτική εξάσκηση από το πρώτο έτος φοίτησης.
Δομή & στόχοι Προγράμματος

Το πρόγραμμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι πενταετές και διαμορφωμένο στα πρότυπα Αγγλικών προγραμμάτων. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασυνοριακή αναγνώριση επαγγελματικών πτυχίων και αποτελείται από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει: δύο χρόνια βασικές επιστημονικές γνώσεις, δύο χρόνια κλινικές γνώσεις και ένα χρόνο κλινική εκπαίδευση σε μικρά ζώα (16 εβδομάδες), σε παραγωγικά ζώα (6 εβδομάδες) και σε άλογα (4 εβδομάδες). Προβλέπεται επίσης καλοκαιρινή εκπαίδευση των σπουδαστών στις χώρες διαμονής του προγράμματος, υπό την επιτήρηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους αποφοίτους για μια παραγωγική σταδιοδρομία στο κτηνιατρικό επάγγελμα και ταυτόχρονα να τους δώσει μια ισχυρή ακαδημαϊκή βάση για να ακολουθήσουν ερευνητική σταδιοδρομία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR ΕΔΩ

Μείνετε τις καλύτερες εστίες καλύτερες εστίες της Ευρώπης

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα