epal stavroupolis
Odysseas Chloridis / SOOC
«Ο στόχος αυτής της μεθόδευσης είναι προφανής : η ασφυκτική πίεση του χρονικού πλαισίου για τις εγγραφές να οδηγήσει στη λειτουργία μικρότερου αριθμού τμημάτων με άμεση συνέπεια την μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και λειτουργικές δαπάνες»

Με την  αβεβαιότητα του αν θα υπάρξει επόμενη φάση εγγραφών δεδομένου ότι δεν έχει αναγγελθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα, ζουν εδώ και μέρες οι μαθητές ΕΠΑΛ που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών, ενώ πολλά τμήματα σε Τομείς και Ειδικότητες που δεν έχει συμπληρωθεί ένας ορισμένος αριθμός μαθητών «μένουν στον αέρα» μαζί με τους μαθητές που έχουν γραφτεί σε αυτά και με τις οικογένειες να διερωτώνται που θα φοιτήσουν τα παιδιά το Σεπτέμβρη...

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) και ζητά την άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η ανακοίνωση της ΠΕΚ

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για διαρκή αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης ηχούν ως κύμβαλα αλαλάζοντα και αυτό το καλοκαίρι στα αυτιά των εκπαιδευτικών που βλέπουν να επαναλαμβάνεται με ακόμη πιο αυταρχικό τρόπο η ίδια παρωδία:

Οι εγγραφές των ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται μέσα στο μήνα Ιούλιο και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών αγωνίζονται να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των παιδιών τους τις δύο μοναδικές ημέρες της εφημερίας στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβλήματα που η γραφειοκρατία, η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας και οι ατελείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχουν δημιουργήσει σε δύο μόνο ημέρες. Οι μαθητές που δεν πρόλαβαν να γραφτούν ζουν στην αβεβαιότητα του αν θα υπάρξει επόμενη φάση εγγραφών δεδομένου ότι δεν έχει αναγγελθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα. Οι Περιφέρειες Εκπαίδευσης οριστικοποιούν τα απολύτως αναγκαία τμήματα (τα μοναδικά όπως τα αποκαλούν) και νίπτουν τας χείρας τους. Πολλά τμήματα σε Τομείς και Ειδικότητες που δεν έχει συμπληρωθεί ένας ορισμένος αριθμός μαθητών «μένουν στον αέρα» μαζί με τους μαθητές που έχουν γραφτεί σε αυτά και με τις οικογένειες να διερωτώνται που θα φοιτήσουν τα παιδιά το Σεπτέμβρη.

Συνέπεια αυτής της πολιτικής, είναι να προκύπτουν πολλά πλασματικά λειτουργικά κενά που δημιουργούνται πριν ακόμη ολοκληρωθεί η Β΄ φάση των εγγραφών.

Αντίστοιχα , προκύπτουν πλασματικά λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί από τους οποίους ζητείται δήλωση προτίμησης στα κενά που οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν!

Ο στόχος αυτής της μεθόδευσης είναι προφανής : η ασφυκτική πίεση του χρονικού πλαισίου για τις εγγραφές να οδηγήσει στη λειτουργία μικρότερου αριθμού τμημάτων με άμεση συνέπεια την μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και λειτουργικές δαπάνες.

Η αντιμετώπιση του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι βαθιά προσβλητική, και απαξιωτική!

Επειδή το αγαθό της εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπόκειται σε μεθοδεύσεις όπως η παραπάνω, η Π.Ε.Κ. απαιτεί:

  • την άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

  • τη δυνατότητα λειτουργίας όλων των τμημάτων που θα προκύψουν από τη Β’ φάση των εγγραφών στα ΕΠΑΛ σύμφωνα με την εκτίμηση των σχολείων όπως δηλώθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

  • τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπρόθεσμων εγγραφών όπως ορίζει ο νόμος και χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των τμημάτων που τελικά θα λειτουργήσουν το 2022-23. 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

usa-police-astynomia.jpg
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
«Ο φάκελος άνοιξε και τα γεγονότα είναι εγκληματικής φύσης», διευκρίνισε η εισαγγελέας, εξηγώντας ότι η ανακάλυψη έγινε το πρωί, έπειτα από «κλήση...
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
λωριδα-δρομος
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η πτώση των βράχων στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας