sxoleia-mathites-ekpaideusi
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME NEWS
Τρία χρόνια μετά το σεισμό των 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική, ο δήμος Αιγάλεω δεν έχει καταφέρει να επισκευάσει τα σεισμόπληκτα δημοτικά σχολεία - Δριμύ κατηγορών των εκπαιδευτικών

«Τρία ολόκληρα χρόνια ο Δήμος, το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΤΥΠ, η Περιφέρεια, το υπουργείο Παιδείας μας περιπαίζουν πετώντας ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης για την τραγική κατάσταση που βιώνει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω» αναφέρει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω για τα σεισμόπληκτα σχολεία της περιοχής.

Όπως υπενθυμίζουν, τον Ιούλιο του 2019 έγινε σεισμός στην Αθήνα 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. 

«Τα σχολεία του Αιγάλεω δοκιμάστηκαν. Γερασμένα, χωρίς αντισεισμική προστασία, χωρίς σωστές επισκευές και επαρκή συντήρηση για χρόνια, έπαθαν σοβαρές ζημιές. Συγκεκριμένα το κτήριο του 11ου Δ.Σ χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο, ενώ τα κτήρια του 7ου και 17ου Δ.Σ (εκεί συστεγάζονται το Ειδικό Σχολείο και τα Νηπιαγωγεία: 15ο και 28ο) έχουν σοβαρά προβλήματα.

Δυστυχώς τρία χρόνια τώρα ο Δήμος Αιγάλεω δεν έχει καταφέρει ακόμα να επισκευάσει το 7ο και 17ο Δ.Σ ενώ για το 11ο Δ.Σ δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι μελέτες! Όλα αυτά τα χρόνια τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν «πάει άλλο».

Έτσι, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 09:00. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών:

Τον Ιούλη του 2019 ο σεισμός (5,5 Ρίχτερ) χτύπησε την Αθήνα. Τα σχολεία του Αιγάλεω δοκιμάστηκαν. Γερασμένα, χωρίς αντισεισμική προστασία, χωρίς σωστές επισκευές και επαρκή συντήρηση για χρόνια, έπαθαν σοβαρές ζημιές. Συγκεκριμένα το κτήριο του 11ου Δ.Σ χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο, ενώ τα κτήρια του 7ου και 17ου Δ.Σ (εκεί συστεγάζονται το Ειδικό Σχολείο και τα Νηπιαγωγεία: 15ο και 28ο) έχουν σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς τρία χρόνια τώρα ο Δήμος Αιγάλεω δεν έχει καταφέρει ακόμα να επισκευάσει το 7ο και 17ο Δ.Σ ενώ για το 11ο Δ.Σ δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι μελέτες!!! Όλα αυτά τα χρόνια τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Τρία ολόκληρα χρόνια ο Δήμος, το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΤΥΠ, η Περιφέρεια, το Υπουργείο Παιδείας μας περιπαίζουν πετώντας ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης για την τραγική κατάσταση που βιώνει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα υπόλοιπα σχολεία του Αιγάλεω αλλά και την έξωση του 9ου Δ.Σ από το κτήριο που ανήκει σε ιδιώτες. Καταλαβαίνουμε όλοι/ες ότι η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Συνάδελφοι/ισσες, για εμάς οι ζωές των παιδιών μας δεν μπορούν να μπουν σε καμιά ζυγαριά. Τα παιδιά μας είναι ΠΟΛΥΤΙΜΑ!!! Το ίδιο και τα σχολεία μας!! Εκπαιδευτικοί και γονείς απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

 1. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!! Οι συνθήκες στις οποίες λειτουργούν τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!!! Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ και έγκαιρα όλες οι φθορές που προκλήθηκαν από το σεισμό!!
 2. Άμεσα να επισκευαστεί και να παραδοθεί το 17ο Δ.Σ .
 3. Να επισκευαστεί άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις το κτήριο του 7ου Δ.Σ.
 4. Να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες για το κτίσιμο του 11ου Δ.Σ Αιγάλεω.
 5. Να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να λυθεί επιτέλους το  πρόβλημα που χρονίζει και αφορά την ολική ανακατασκευή του κτηρίου του παλιού 15ου Δ.Σ στο οποίο θα στεγαστεί μόνιμα το Ειδικό Δημοτικό.
 6. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 9Ο Δ.Σ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πετάξει στο δρόμο τους μαθητές του 9ου Δ.Σ!! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 9Ο Δημοτικό Σχολείο!!                                              
 7. Να ελεγχθούν όλα τα σχολεία. Να γίνουν άμεσα ΟΛΕΣ οι απαραίτητες επισκευές και οι συντηρήσεις στα υπόλοιπα σχολεία για να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας!! Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Ο ουσιαστικός - ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει ΑΜΕΣΑ σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).
 8. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια ώστε να ακολουθούν τους κανόνες του τελευταίου αντισεισμικού κανονισμού του 2003 (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις με ενίσχυση του οπλισμού, πρόβλεψη για μονώσεις-πλέγματα στην τοιχοποιία  κλπ.).
 9.  Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων στους εκπαιδευτικούς!!!
 10. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά. Κάθε σχολικό κτήριο θα πρέπει να έχει την «ταυτότητά του»: Πότε κτίστηκε, ποια ήταν το σχέδιο, υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, περιοδικοί έλεγχοι που έγιναν από μηχανικούς, παρεμβάσεις που έγιναν στο κτήριο κλπ
 11.  Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή, η καθαριότητα και η συντήρησή τους, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επαναλειτουργία του ΟΣΚ, με το κατάλληλο ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την ανέγερση σχολικών κτηρίων με σύγχρονες προδιαγραφές, τη συντήρηση και των εξοπλισμό των σχολείων. Μακριά από τους εργολάβους, τις ρεμούλες και τα κακόφημα ΣΔΙΤ.

   Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω συνεχίζοντας τις δράσεις του, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Αιγάλεω και την Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, καλούμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και κατάθεση Υπομνήματος σχετικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, 3 χρόνια μετά τον σεισμό του 2019, επιπροσθέτως και λόγω της έξωσης σχολικού κτιρίου, της έλλειψης έργων συντήρησης και αποκατάστασης, της έλλειψης επαρκούς καθαριότητας, της υποχρηματοδότησης.

ΟΛΟΙ/ΕΣ στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή 17/6, ώρα 9.00 π.μ.              

Στις 9.20 π.μ. κατευθυνόμαστε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου,  Σταδίου 27 & Δραγατσανίου 2, (είσοδος από Δραγατσανίου) για να εκθέσουμε τα ζητήματά μας και να καταθέσουμε το Υπόμνημα.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ του Συλλόγου μας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από 8.30 – 10.30 π.μ. Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ειδοποίηση προς τη Δ/νση Π.Ε Γ΄ Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;