προσφυγόπουλα στο σχολείο
Μετά από την παρέμβαση των δασκάλων του, αλλά και των γονέων του σχολείου και του νομού, ο μικρός μαθητής έλαβε επιτέλουςσήμερα το άσυλο και μπορεί πλέον να διαμείνει νόμιμα στη χώρα μας

Κέρδισε τη μάχη με την γραφειοκρατία και την αναλγησία ο μικρός Κούρδος μαθητής με ειδικές ανάγκες στα Ιωάννινα, που κινδύνευε με απέλαση.

Μετά από την παρέμβαση των δασκάλων του, αλλά και των γονέων του σχολείου και του νομού, ο μικρός μαθητής έλαβε επιτέλουςσήμερα το άσυλο και μπορεί πλέον να διαμείνει νόμιμα στη χώρα μας και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο

Η ανακοίνωση του σχολείου

Οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ότι η υπόθεση που αφορούσε την παραχώρηση ασύλου σε μαθητή ΑμΕΑ του σχολείου μας, Κουρδικής καταγωγής, είχε αίσιο τέλος.

Μόλις προχθές, διαβιβάστηκε στην οικογένεια από την Υπηρεσία Ασύλου, η Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου και μπορεί πλέον να διαμείνει νόμιμα στη χώρα μας. Έτσι και ο μαθητής μας Ζ. θα μπορεί να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο μας.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο, σύμφωνα με δικαστήριο που είχε γίνει, δεν είχε παραχωρηθεί άσυλο στην οικογένεια και τους είχε ζητηθεί να εγκαταλείψουν το σπίτι που διαμένουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους άμεσα. Γνωρίζοντας ως εκπαιδευτικοί τα προβλήματα και την κατάσταση της οικογένειας, θεωρήσαμε ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ψυχοσωματική υγεία του μαθητή μας Ζ, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Η επιστροφή τους σε μια περιοχή εμπόλεμη που δεν διαθέτει καμιά υποδομή υποστήριξης παιδιών με αυτισμό, θα σήμαινε το τέλος στην θετική πορεία που έχει σημειώσει ο μαθητής μας, θα τον σημάδευε ανεπανόρθωτα σε όλη του τη ζωή. Για τον λόγο αυτόν δημοσιοποιήσαμε το ζήτημα, απαιτώντας το αυτονόητο: Να αποδοθεί άσυλο στην οικογένεια και ο μαθητής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του στο σχολείο μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στη διεκδίκηση του αιτήματός μας και στην θετική του έκβαση.

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του

2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

(υπογράφεται ομόφωνα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα καταστράφηκε από τα συνδικάτα
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
Τα υψηλά ποσοστά αδιαφορίας και αναποφάσιστων, καθώς και η έντονη διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει ανοικτό σε...
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»