Τζούφη: Απειλούνται με απέλαση δύο μαθητές-πρόσφυγες στα Ιωάννινα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση απέκλεισε την πρόσβασή των μαθητών-προσφύγων στην εκπαίδευση, επισημαίνει η Μερόπη Τζούφη

«Οι δύο μαθητές-πρόσφυγες που φοιτούν σε σχολεία των Ιωαννίνων και απειλούνται με απέλαση, θα έπρεπε να αποτελούν το παράδειγμα για την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας», δήλωσε η Μερόπη Τζούφη «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι η άρνηση των αρμόδιων αρχών να δώσουν άσυλο στους νεαρούς μαθητές, ακυρώνει τον αγώνα των οικογενειών, τον κόπο των παιδιών και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ενδεχόμενη απέλασή τους αντανακλά την προβληματική, απάνθρωπη και ανάλγητη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, όπως και την πλήρη αποτυχία του υπουργείου Παιδείας στην ένταξη και την εκπαίδευση των προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε πως στα Ιωάννινα ζουν 2.000 παιδιά, αναγνωρισμένα ως πρόσφυγες, που έχουν αιτηθεί άσυλο.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση, με πρόφαση την πανδημία, απέκλεισε την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πρόσφατο πόρισμα-«καταπέλτη» του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο διαπιστώνει σοβαρές παραβιάσεις και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Μετανάστευσης.

Τέλος, υπογράμμισε πως με αφορμή τα συγκεκριμένα αιτήματα των δύο μαθητών-προσφύγων που πρέπει να γίνουν αποδεκτά, πρέπει να ανοίξει μια μεγαλύτερη συζήτηση για την επόμενη σχολική χρονιά, για την ένταξη και τη συμπερίληψη όλων των μαθητών που ζουν στη χώρα μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν και στη μέση φωτιά
Σχέδιο Τραμπ για το Ιράν αποκαλύπτει το Reuters – Πλήγματα σε ηγεσία και δυνάμεις ασφαλείας
«Θα χτυπήσει αξιωματούχους – Στόχος η αλλαγή καθεστώτος»: Τι αποκαλύπτει το Reuters για το σχέδιο Τραμπ απέναντι στο Ιράν
Σχέδιο Τραμπ για το Ιράν αποκαλύπτει το Reuters – Πλήγματα σε ηγεσία και δυνάμεις ασφαλείας
φοιτητές
«Σήμα κινδύνου» για τις Φιλοσοφικές Σχολές: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν «υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών»
Σφοδρή αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για τις διαγραφές φοιτητών των Φιλοσοφικών Σχολών
«Σήμα κινδύνου» για τις Φιλοσοφικές Σχολές: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν «υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών»