Εικόνες από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας κάνουν αυτή την ώρα τον γύρω του Διαδικτύου. Εικόνες συνωστισμού, με φοιτητές και φοιτήτριες να στέκονται σε ουρές πολλών μέτρων περιμένοντας να περάσουν από τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού τεστ προκειμένου μετά τρία ολόκληρα εξάμηνα να μπορέσουν να κάτσουν στα έδρανα των αμφιθεάτρων και των αιθουσών για να παρακολουθήσουν διά ζώσης μάθημα.
Στο ΠΑΜΑΚ ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, με την ουρά να φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ η είσοδος πραγματοποιείται από τρία σημεία.
Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.
«Με το σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από κει και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές. Μετά τις 09:00 δεν θα υπάρχει τόση ουρά» ανέφερε.
Ουρές χιλιομέτρων για τον έλεγχο των πιστοποιητικών
Η εικόνες που έρχονται από όλα τα ΑΕΙ είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Όπως αναφέρει η σελίδα «1 Χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια - ΩΣ ΕΔΩ», στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής οι φοιτητές σχολίαζαν την υποκρισία της κυβέρνησης που τους έχει στοιβάξει σα σαρδέλες στα ΜΜΜ, έχει ανοίξει τα γήπεδα, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την προστασία μέσα στα αμφιθέατρα και το μόνο που κάνει είναι face control στις πύλες του πανεπιστημίου!
Αντίστοιχα στο ΑΠΘ, σε μάθημα του τμήματος Ψυχολογίας, σχολιάζουν: «Στο ίδιο έργο θεατές... 1.5 χρόνο μετά η κατάσταση στα αμφιθέατρα είναι ακριβώς ίδια ή αν όχι χειρότερη κατάσταση! Ούτε βήμα πίσω από ανοιχτά και ασφαλή αμφιθέατρα! Τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα αποσυμφόρησης».
«Να συνεργαστούν Πολιτεία και πρυτανικές αρχές»
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά και είπε: «Πρέπει να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές μετά από δύο χρόνια να επιστρέψουν στα έδρανα» τόνισε και συνέχισε «Υπάρχουν δευτεροετείς φοιτητές που δεν έχουν δει τις πανεπιστημιακές αίθουσες και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα. Έτσι πρέπει να συνεργαστούν πολιτεία και πρυτανικές αρχές για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και όπου χρειαστούν παρεμβάσεις να εφαρμοστούν».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη