aei-covid
Εικόνες συνωστισμού, με φοιτητές και φοιτήτριες να στέκονται σε ουρές πολλών μέτρων περιμένοντας να περάσουν από τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού τεστ προκειμένου μετά τρία ολόκληρα εξάμηνα να μπορέσουν να κάτσουν στα έδρανα των αμφιθεάτρων και των αιθουσών για να παρακολουθήσουν διά ζώσης μάθημα

Εικόνες από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας κάνουν αυτή την ώρα τον γύρω του Διαδικτύου. Εικόνες συνωστισμού, με φοιτητές και φοιτήτριες να στέκονται σε ουρές πολλών μέτρων περιμένοντας να περάσουν από τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού τεστ προκειμένου μετά τρία ολόκληρα εξάμηνα να μπορέσουν να κάτσουν στα έδρανα των αμφιθεάτρων και των αιθουσών για να παρακολουθήσουν διά ζώσης μάθημα.

Στο ΠΑΜΑΚ ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, με την ουρά να φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ η είσοδος πραγματοποιείται από τρία σημεία.

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚΣτέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

«Με το σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από κει και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές. Μετά τις 09:00 δεν θα υπάρχει τόση ουρά» ανέφερε.

 

Ουρές χιλιομέτρων για τον έλεγχο των πιστοποιητικών

Η εικόνες που έρχονται από όλα τα ΑΕΙ είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Όπως αναφέρει η σελίδα «1 Χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια - ΩΣ ΕΔΩ», στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής οι φοιτητές σχολίαζαν την υποκρισία της κυβέρνησης που τους έχει στοιβάξει σα σαρδέλες στα ΜΜΜ, έχει ανοίξει τα γήπεδα, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την προστασία μέσα στα αμφιθέατρα και το μόνο που κάνει είναι face control στις πύλες του πανεπιστημίου!

Αντίστοιχα στο ΑΠΘ, σε μάθημα του τμήματος Ψυχολογίας, σχολιάζουν: «Στο ίδιο έργο θεατές... 1.5 χρόνο μετά η κατάσταση στα αμφιθέατρα είναι ακριβώς ίδια ή αν όχι χειρότερη κατάσταση! Ούτε βήμα πίσω από ανοιχτά και ασφαλή αμφιθέατρα! Τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα αποσυμφόρησης». 

«Να συνεργαστούν Πολιτεία και πρυτανικές αρχές»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά και είπε: «Πρέπει να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές μετά από δύο χρόνια να επιστρέψουν στα έδρανα» τόνισε και συνέχισε «Υπάρχουν δευτεροετείς φοιτητές που δεν έχουν δει τις πανεπιστημιακές αίθουσες και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματαΈτσι πρέπει να συνεργαστούν πολιτεία και πρυτανικές αρχές για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και όπου χρειαστούν παρεμβάσεις να εφαρμοστούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iep2.jpg
ΙΕΠ: Δωρεάν διάθεση προσβάσιμων σχολικών εγχειριδίων και υλικού
Μέρος των παραδοτέων που εκπονήθηκαν αποτέλεσε η προσαρμογή των σχολικών εγχειριδίωνβιβλίων μαθητή σε πολλαπλούς μορφότυπους προκειμένου να είναι...
ΙΕΠ: Δωρεάν διάθεση προσβάσιμων σχολικών εγχειριδίων και υλικού