Η Κεραμέως θα εξοπλίσει containers με διαδραστικούς πίνακες;
ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ / INTIME NEWS
Ο ΣΕΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» σχολιάζει την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας σε σχολεία του Μενιδίου και την φιλοδοξία της να εξοπλίσει όλα τα σχολεία της χώρας με διαδραστικούς πίνακες, την στιγμή που στο Μενίδι οι μαθητές κάνουν μάθημα σε containers

«Διαδραστικοί πίνακες σε containersΌσο τραγελαφικός  και οξύμωρος  ακούγεται ο τίτλος είναι φιλοδοξία της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως  να εξοπλίσει όλα τα σχολεία της χώρας με διαδραστικούς πίνακες», σχολιάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ».

Τη δράση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας «Ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης» παρουσίασε στον πρωθυπουργό και στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την επίσκεψή της στα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετος σε τι «ενοχλούν» οι διαδραστικοί πίνακες. Η απάντηση του συλλόγου είναι είναι ότι «όχι μόνο δεν ενοχλούν, αλλά  αποτελεί και ένα από τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, η αξιοποίηση δηλαδή της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό που μας εξοργίζει είναι ότι η κυρία υπουργός και η κυβέρνηση με περισσή υποκρισία  και για το «θεαθήναι» στήνουν επικοινωνιακές φιέστες  σε μια εργατική - λαϊκή περιοχή, όπως το Μενίδι, με τραγικές ελλείψεις στα σχολεία».

«Αλήθεια, δε γνωρίζουν - υπουργός και κυβέρνηση- ότι λίγο παρακάτω από τα συστεγαζόμενα σχολεία που επισκέφθηκε υπάρχει το 18ο , το 19ο, το 28ο Δημοτικά Σχολεία που στεγάζονται εξολοκλήρου σε  containers, καθώς και ότι το ένα τρίτο των σχολείων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) της περιοχής μας χρησιμοποιούν τέτοιες κατασκευές ελαφριού τύπου ως αίθουσες διδασκαλίας;», αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί.

Και συνεχίζουν λέγοντας: «Αλήθεια, πού ήταν η κυρία υπουργός 2 σχολικές χρονιές που τα σχολεία έμειναν κλειστά τον περισσότερο καιρό, αφού δεν πήρε  κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας; Αυτά δε, τα περιβόητα tablets που θα μοίραζε το υπουργείο σε κάθε μαθητή τα περιμένουμε ακόμα, αποκλείοντας έτσι δεκάδες μαθητές μας από την τηλεκπαίδευση, καθώς στο Μενίδι ζουν  φτωχές λαϊκές οικογένειες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως Ρομά , μετανάστες».

«Δεν ντρέπονται να διαφημίζουν διαδραστικούς πίνακες την ώρα που τελειώνει η σχολική χρονιά με κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων;», λένε οι εκπαιδευτικοί.

Και καταλήγουν: «Η κυρία υπουργός «ήρθε και έφυγε» σαν τον κλέφτη από τα σχολεία, απαξιώνοντας και με αυτή τη στάση  τους εκπαιδευτικούς, εφόσον δε συνομίλησε μαζί τους, δεν ενδιαφέρθηκε για τη γνώμη τους και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι ηλίου φαεινότερον  ότι το απέφυγε σκοπίμως, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική που εφαρμόζει προκαλεί … αντιδράσεις!!!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κεμ
Κεμπάπ κοτόπουλου: Ελαφριά, πεντανόστιμη και πρωτεϊνούχα εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
Με βάση τον κιμά κοτόπουλου, πλούσια μυρωδικά και λιγότερα λιπαρά, αυτό το πιάτο συνδυάζει μοναδική γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Κεμπάπ κοτόπουλου: Ελαφριά, πεντανόστιμη και πρωτεϊνούχα εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
εκπαιδευτικοί
100.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Ο μεγάλος πόθος του διορισμού και η πικρή αλήθεια
Όταν οι μαθητές ξεκινούν τις διακοπές τους και οι περισσότεροι εργαζόμενοι σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ζει...
100.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Ο μεγάλος πόθος του διορισμού και η πικρή αλήθεια