golearn-engl_970-250
ντουντούκα διαμαρτυρία
Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου, την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12:00 πμ έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων- Στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 11:00 έως τις 14:00

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12:00 πμ κάνει η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και προκηρύσσει στάση εργασίας 11:00 - 2:00 μμ, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Παράλληλα καταγγέλλει «την νέα υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, σε μία στιγμή που από την ΑΔΕΔΥ τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχε ανακοινωθεί, προγραμματιστεί και προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση της 3/6». 

Αναλυτικά

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει  την νέα υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, σε μία στιγμή που από την ΑΔΕΔΥ τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχε ανακοινωθεί, προγραμματιστεί και προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση της 3/6. 

Με την απόφαση αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επιχείρησε μια ακόμη τρικλοποδιά στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με σαφή επιδίωξη να μεταθέσει μια απεργιακή μάχη που έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, σε ημερομηνία ακόμα πιο κοντινή στην κατάθεση και την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος. Υπονομεύοντας έτσι κάθε αγωνιστική διάθεση και με προφανή στόχο να αποτρέψει κάθε δυνατότητα εκδήλωσης ενός αγώνα με χρονικό περιθώριο και όρους ανάσχεσης της κυβερνητικής επίθεσης. 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την στάση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στην πραγματικότητα συντάχθηκαν με μια απόφαση υπονόμευσης του αγώνα και ανακάλεσαν μια ανακοινωμένη απεργιακή κινητοποιήση για να τη μεταθέσουν στις 10/6 ακολουθώντας την κατά τα άλλα «ξεπουλημένη» ηγεσία της ΓΣΕΕ. 

Μέχρι τις 31/5 οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ των Ομσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της χώρας, είχαν εξασφαλίσει τον πανελλαδικό-πανεργατικό χαρακτηρά της κινητοποιήσης της 3/6. Το «όλοι μαζί» είχε εξασφαλιστεί. Για αυτό και ΟΛΕΣ οι δυνάμεις που  αποφάσισαν τη μετάθεση  της απεργίας με πρόσχημα την συμπόρευση με την ΓΣΕΕ, αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την ακύρωση της απεργιακής κινητοποίησης της 3/6. 

Είναι φανερό ότι αυτές οι δυνάμεις, παρά τις φλογερές διακηρύξεις τους, επιθυμούν την ελάχιστη δυνατή απεργιακή απάντηση. Εάν δεν ήταν έτσι, θα είχε συμβεί αυτό που από την αρχή ήταν το απολύτως λογικό: Να πραγματοποιήσουν την απεργιακή κινητοποίηση της 3/6 και να αποφασίσουν και τη συμμετοχή τους στις 10/6. 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, μπροστά στην σαρωτική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της δουλειάς και τα συνδικάτα, αρνείται να ακολουθήσει και να παρακολουθήσει τα υπονομευτικά σχέδια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αρνείται να αναστείλει την απεργιακή της κινητοποίηση στο όνομα της συμπόρευσης με το γραφεικρατικό χάρβαλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.  

Θα πραγματοποιήσει την συγκέντρωση όπως έχει ανακοινώσει από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου από την περασμένη εβδομάδα και επαναλαμβάνει το κάλεσμα της σε φορείς και εργαζόμενους  για μαζική συμμετοχή στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου την Πέμπτη (3/6) 12:00 π.μ και στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απεργίας της 10/6. 

Για το σκοπό αυτό προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΕΜΠΤΗ 3/6) 11:00-2:00 μ.μ. Καλεί την ΑΔΕΔΥ και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς έστω και τώρα, να προκηρύξουν στάση εργασίας για εκείνη τη μέρα. Απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συνδιοργάνωσης και στα 3/6. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Ποια Τμήματα αποψιλώνονται από θέσεις εισακτέων-Οι μεγάλοι χαμένοι

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ: Εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη ίδρυσή της
Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται και θα τιμηθούν ιστορικά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και πρώην αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου, μέλη της πανεπιστημιακής...
ΔΟΕ: Εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη ίδρυσή της
Ικαρία: Κινητοποίση εκπαιδευτικών αύριο κατά των εξετάσεων PISA
Ενόψει των εξετάσεων PISA που πραγματοποιούνται αύριο πιλοτικά σε 300 δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας, εκπαιδευτικοί από την Ικαρία προχωρούν σε...
Ικαρία: Κινητοποίση εκπαιδευτικών αύριο κατά των εξετάσεων PISA