Εκπαιδευτικοί - Ικαρία: Κινητοποιήσεις και στάση εργασίας την Πέμπτη
Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου, την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12:00 πμ έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων- Στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 11:00 έως τις 14:00

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12:00 πμ κάνει η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και προκηρύσσει στάση εργασίας 11:00 - 2:00 μμ, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Παράλληλα καταγγέλλει «την νέα υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, σε μία στιγμή που από την ΑΔΕΔΥ τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχε ανακοινωθεί, προγραμματιστεί και προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση της 3/6». 

Αναλυτικά

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει  την νέα υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, σε μία στιγμή που από την ΑΔΕΔΥ τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχε ανακοινωθεί, προγραμματιστεί και προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση της 3/6. 

Με την απόφαση αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επιχείρησε μια ακόμη τρικλοποδιά στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με σαφή επιδίωξη να μεταθέσει μια απεργιακή μάχη που έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, σε ημερομηνία ακόμα πιο κοντινή στην κατάθεση και την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος. Υπονομεύοντας έτσι κάθε αγωνιστική διάθεση και με προφανή στόχο να αποτρέψει κάθε δυνατότητα εκδήλωσης ενός αγώνα με χρονικό περιθώριο και όρους ανάσχεσης της κυβερνητικής επίθεσης. 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την στάση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στην πραγματικότητα συντάχθηκαν με μια απόφαση υπονόμευσης του αγώνα και ανακάλεσαν μια ανακοινωμένη απεργιακή κινητοποιήση για να τη μεταθέσουν στις 10/6 ακολουθώντας την κατά τα άλλα «ξεπουλημένη» ηγεσία της ΓΣΕΕ. 

Μέχρι τις 31/5 οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ των Ομσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της χώρας, είχαν εξασφαλίσει τον πανελλαδικό-πανεργατικό χαρακτηρά της κινητοποιήσης της 3/6. Το «όλοι μαζί» είχε εξασφαλιστεί. Για αυτό και ΟΛΕΣ οι δυνάμεις που  αποφάσισαν τη μετάθεση  της απεργίας με πρόσχημα την συμπόρευση με την ΓΣΕΕ, αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την ακύρωση της απεργιακής κινητοποίησης της 3/6. 

Είναι φανερό ότι αυτές οι δυνάμεις, παρά τις φλογερές διακηρύξεις τους, επιθυμούν την ελάχιστη δυνατή απεργιακή απάντηση. Εάν δεν ήταν έτσι, θα είχε συμβεί αυτό που από την αρχή ήταν το απολύτως λογικό: Να πραγματοποιήσουν την απεργιακή κινητοποίηση της 3/6 και να αποφασίσουν και τη συμμετοχή τους στις 10/6. 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, μπροστά στην σαρωτική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της δουλειάς και τα συνδικάτα, αρνείται να ακολουθήσει και να παρακολουθήσει τα υπονομευτικά σχέδια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αρνείται να αναστείλει την απεργιακή της κινητοποίηση στο όνομα της συμπόρευσης με το γραφεικρατικό χάρβαλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.  

Θα πραγματοποιήσει την συγκέντρωση όπως έχει ανακοινώσει από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου από την περασμένη εβδομάδα και επαναλαμβάνει το κάλεσμα της σε φορείς και εργαζόμενους  για μαζική συμμετοχή στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου την Πέμπτη (3/6) 12:00 π.μ και στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απεργίας της 10/6. 

Για το σκοπό αυτό προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΕΜΠΤΗ 3/6) 11:00-2:00 μ.μ. Καλεί την ΑΔΕΔΥ και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς έστω και τώρα, να προκηρύξουν στάση εργασίας για εκείνη τη μέρα. Απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συνδιοργάνωσης και στα 3/6. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα
Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα
Το νέο νομοσχέδιο περί Παιδείας
«Ο κάθε υπουργός αποφασίζει και η κάθε αντιπολίτευση αντιδρά στα πάντα, υπονομεύοντας το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας» - Γράφει ο Νικήτας...
Το νέο νομοσχέδιο περί Παιδείας
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό το Μινσκ - Το Μινσκ ζητεί επίσημη ενημέρωση από τις...
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής