Καπραβέλος: Το άνοιγμα των Λυκείων θα φέρει εικόνες «μαύρου» Νοέμβρη
«Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν τα self test και πώς θα γίνει η ιχνηλάτηση στα πολλά κρούσματα που θα προκύψουν - Αν η μόλυνση μπει μέσα στις σχολικές μονάδες, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας»

Αντίθετος με την αλλαγή της υγειονομικής στρατηγικής αυτό το διάστημα για τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή με το άνοιγμα των Λυκείων από τις 12 Απριλίου και μετά, εμφανίζεται ο συντονιστής – διευθυντής της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Σημειώνει δε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε περάσει ακόμα τη θύελλα.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος δήλωσε συγκεκριμένα πως: «η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή από τα νοσοκομεία, είναι ότι υπάρχει μία αύξηση στις νοσηλείες, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα επιθετική και δεν ασκείται τρομακτική πίεση. Ωστόσο, έχουμε το πρώτο απαγορευτικό από τα λύματα για να βγει το… καράβι στη θάλασσα και γι’ αυτό η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε υγειονομική στρατηγική» και συνέχισε:

«Έχει ανακοινωθεί ότι τα Λύκεια θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου, χωρίς αυτήν τη στιγμή να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν τα self test και χωρίς να ξέρουμε πώς θα γίνει η ιχνηλάτηση στα πολλά κρούσματα που θα προκύψουν από τα τεστ. Αν η μόλυνση μπει μέσα στις σχολικές μονάδες, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια για περαιτέρω πίεση στη Θεσσαλονίκη και η στρατηγική μας πρέπει να αλλάξει, μόνο όταν κοπάσει η θύελλα».

Ο συντονιστής - διευθυντής της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το άνοιγμα των Λυκείων να επαναφέρει τη Θεσσαλονίκη στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου.

«Η περαιτέρω πίεση θα αποδιοργανώσει το σύστημα, όπως το Νοέμβριο και αν φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα είναι αδύνατο να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι ασθενείς. Το άνοιγμα των Λυκείων ενδεχομένως να μας οδηγήσει στις μέρες του Νοεμβρίου. Αν κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, στο τέλος του Απριλίου θα έχουμε καταρρεύσει», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι από αυτούς που νοσηλεύονται είναι άτομα ηλικίας από 40 έως 65 ετών.

«Το Νοέμβριο οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ήταν ηλικιωμένοι και δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια. Τώρα οι εμβολιασμοί στους ηλικιωμένους και μία σχετική ανοσία που έχει αναπτυχθεί, έπαιξαν το ρόλο τους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολύ μικρότερη θνητότητα τώρα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, σε σύγκριση με τότε υπάρχει σχετικά υψηλότερη θνητότητα στις ηλικίες μεταξύ 40 – 65 ετών και φοβερή νοσηρότητα σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία. Άνθρωποι βγαίνουν από τα νοσοκομεία με μεγάλες αναπηρίες. Αυτά οφείλονται στη βρετανική μετάλλαξη», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Η συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης παραγόντων κινδύνου ή προϋπάρχουσας καρδιαγγεακής νόσου με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και θνητότητας σε ασθενείς με...
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ91), Εικαστικών (ΠΕ08) και Μουσικής (ΠΕ79) που φέτος εργάζονται στο νομό Μεσσηνίας προς το...
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών
O 20χρονος, σύμφωνα με καταγγελία δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 ετών, προέβη με άσεμνες χειρονομίες, σε προσβολή της γενετήσιας...
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών