makri-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ζέττα Μακρή: Η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων - Τι θα γίνει με τις απουσίες

Η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, με σύμμαχο τα self tests μαζί με τους εμβολιασμούς κι όλα τα μέτρα, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, θέτοντας ως προϋπόθεση να δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ, η Ζέττα Μακρή υπογράμμισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα που ίσχυαν και πριν, όπως οι αποστάσεις, οι μάσκες, οι διαφορετικές είσοδοι στα σχολεία -όπου αυτό είναι εφικτό- και τα διαφορετικά διαλείμματα. 

Η υφυπουργός επανέλαβε πως η επιθυμία του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολείων όλων των βαθμίδων, ωστόσο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, οι ειδικοί προτάσσουν το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα τα Λύκεια και την Γ' Λυκείου λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της Γ' Λυκείου και Γυμνάσια, αν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο, και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ καιρό κλειστά. 

Αναφερόμενη στα self tests, είπε πως στον σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνεται η δήλωση των θετικών κρουσμάτων από τους γονείς με υπεύθυνη δήλωση, ωστόσο η κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα θα περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράταση σχολικής χρονιάς

Σε ό,τι αφορά την παράταση της σχολικής χρονιάς, η υφυπουργός επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παράταση της σχολικής χρονιάς, η οποία δεν θα ξεπερνά τις δύο εβδομάδες το καλοκαίρι, ενώ προσανατολίζεται στο να μην διεξαχθούν ούτε φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις.

«Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους» είπε, σημειώνοντας πως πιθανότητα τον Μάιο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση, ανέφερε ότι οι απουσίες καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

Η συνέντευξη εδώ: 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης Πράγα
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα - Τι απάντησε ο Έλληνας...
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε
«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη του...
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε
ηλεκτρονικές εκλογές
Υπηρεσιακά Συμβούλια: Σε καθολική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές καλούν εκπαιδευτικοί
Σε καθολική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές καλεί ο Σύλλογος ΠΕ «η Αθηνά»
Υπηρεσιακά Συμβούλια: Σε καθολική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές καλούν εκπαιδευτικοί