Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην βουλή (και εκτός αυτής) σχετικά με το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Ένα νομοσχέδιο το οποίο φέρνει αλλαγές, αλλαγές οι οποίες (αν και απευθύνονται σε σοβαρά προβλήματα), δεν θα λύσουν το σοβαρό ζήτημα το οποίο υπάρχει στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θα αναλύσω εδώ τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής (σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση) και άλλες πολλές τις οποίες έχω αναλύσει στο παρελθόν. Θα ήθελα περισσότερο να κάνω μια αναφορά στο διχαστικό κλίμα το οποίο επικρατεί.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρούμε μια κριτική, η οποία όμως δεν βοηθάει. Έχουμε ακούσει απ’ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μας λένε ότι το νομοσχέδιο είναι αντιδημοκρατικό και ότι αναγνωρίζει ο τέως πρωθυπουργός ότι μπορεί να κινδυνεύσουν ζωές κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, αναφέροντας όμως ότι «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα». Σαν να προσπαθεί να μας δείξει, η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι πλέον δεν έχουμε δημοκρατία στην χώρα ή ότι δεν βλέπει την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία.
Από την πλευρά της κυβέρνησης θα περιμέναμε μια πιο σοβαρή αντίδραση προς τη κριτική (καθώς θα έλεγε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ διαφέρουν ιστορικά και ηθικά λόγο παρελθόντος) αλλά βέβαια αυτό δεν συμβαίνει. Έχουμε ακούσει από βουλευτές, εκπροσώπους και υπουργούς της κυβέρνησης να λένε δημόσια ότι την αλλαγή στα πανεπιστήμια δεν την θέλουν μόνο οι αναρχικοί. Παραβλέποντας φυσικά την εποικοδομητική κριτική αλλά και τις προτάσεις που καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής. Διότι ο απλός πολίτης δεν θέλει να υπάρχει η ανομία στα πανεπιστήμια αλλά δεν θέλει και το σώμα φύλαξης να βρίσκεται υπό την ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη.
Προσωπικά είμαι ένα άτομο που του αρέσει να αφομοιώνει κάποιες λεπτομέρειες (πχ εκφράσεις) από άλλα κόμματα και πολιτικούς (εκτός και εντός της χώρας). Πρόσφατα η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι «οι υπεύθυνοι της επίσκεψης (του κύριου Μητσοτάκη) στην Ικαρία δεν προστάτεψαν τον πρωθυπουργό». Αυτή η δήλωση θα έλεγα ότι ταιριάζει και σε αυτή την περίπτωση που ανέφερα προηγουμένως.
Οι βουλευτές και οι υπουργοί των 2 μεγάλων κομμάτων δεν προστατεύουν (όπως θα έπρεπε τουλάχιστον) το ήθος και την ποιότητα της συζήτησης, εντός και εκτός της Βουλής.
Δυστυχώς βρισκόμαστε σε συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν όλο τον πλανήτη Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτικά. Για αυτό το λόγο είναι διεθνές φαινόμενο οι πολίτες να βρίσκονται πίσω απ’ την κυβέρνηση και να την ακούν. Εξαιτίας αυτού θεωρώ ως δικαιολογημένη την ισχύ που δείχνει ο κύριος Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι η κατάσταση και μετά την πανδημία (και ότι προβλήματα αφήσει πίσω της). Με αποτέλεσμα η λαϊκή στήριξη την οποία τώρα έχει ο πρωθυπουργός, να χαθεί τους επόμενους μήνες (εκτός αν αποφασίσει να αλλάξει πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση).
Άγγελος Τζίτζιρας Φοιτητής και μέλος της Γραμματείας του τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη