Υλικά:
300 γρ. ζύμη για γλυκές τάρτες
250 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
250 γρ. γάλα
115 γρ. αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 γρ. τριμμένη κανέλα
1,5 γρ. αλάτι
Εκτέλεση:
Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με πιρούνι, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις κρυώσουν, τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τις δύο ζάχαρες, το βούτυρο, την κανέλα και το αλάτι, χτυπώντας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη τάρτας που έχουμε ήδη προψηθεί και ψήνουμε ξανά στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς και τη βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί η υφή της πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρισμα:
Η γλυκοπατατόπιτα ταιριάζει υπέροχα με χτυπημένη σαντιγί, καβουρδισμένα καρύδια ή φουντούκια, προσφέροντας ένα έξτρα τραγανό και γιορτινό στοιχείο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ