πιτα
Ιδανική για επιδόρπιο ή για ένα απογευματινό κέρασμα, ειδικά αν συνοδευτεί με σαντιγί ή ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

300 γρ. ζύμη για γλυκές τάρτες

250 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες

250 γρ. γάλα

115 γρ. αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

30 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 γρ. τριμμένη κανέλα

1,5 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με πιρούνι, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις κρυώσουν, τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τις δύο ζάχαρες, το βούτυρο, την κανέλα και το αλάτι, χτυπώντας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη τάρτας που έχουμε ήδη προψηθεί και ψήνουμε ξανά στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς και τη βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί η υφή της πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρισμα:

Η γλυκοπατατόπιτα ταιριάζει υπέροχα με χτυπημένη σαντιγί, καβουρδισμένα καρύδια ή φουντούκια, προσφέροντας ένα έξτρα τραγανό και γιορτινό στοιχείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φαγητό
"Στα 49 μου δεν αγγίζω αυτές τις 5 τροφές" – Τι εξηγεί διατροφολόγος
Αν και δεν υπάρχει απόλυτο ναι ή όχι στη διατροφή, ίσως αξίζει να δεις ποιες τροφές αποφεύγει και γιατί, μπορεί να σε εμπνεύσει να κάνεις κι εσύ...
"Στα 49 μου δεν αγγίζω αυτές τις 5 τροφές" – Τι εξηγεί διατροφολόγος