Υλικά:
550 γρ. αλεύρι (κρατάμε 2 κουταλιές για το ζύμωμα)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1½ κ.γ. αλάτι (κοφτή)
1 κ.γ. ζάχαρη
1½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κρατάμε 2 κουταλιές για αργότερα.
Στο υπόλοιπο αλεύρι προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε ελαφρά. Αν η ζύμη κολλάει, πασπαλίζουμε τα χέρια μας με το αλεύρι που κρατήσαμε. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη αλλά σταθερή.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει, τη βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε απαλά για να ξεφουσκώσει.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Δημιουργούμε μπαλάκια, μαζεύοντας τις ενώσεις από κάτω. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τα χέρια ή με πλάστη σε κύκλο διαμέτρου περίπου 18 εκ.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, και ψήνουμε κάθε πίτα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τις ψήσουμε στη σχάρα ή στην τοστιέρα, χωρίς να τις σκεπάσουμε.
Αν θέλουμε πιο χρυσαφένια και νόστιμη γεύση, μπορούμε να λαδώσουμε ελαφρά το τηγάνι και να ψήσουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ