Πότε ανοίγουν τα σχολεία: 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια-Λύκεια
Άνοιγμα των Γυμνασίων- Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι ειδικοί - Προτείνουν στις κόκκινες περιοχές να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια

Την 1η Φεβρουαρίου εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λύκειων

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι ειδικοί εισηγούνται να μην ανοίξουν τα σχολεία στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές ή αν ανοίξουν τελικά να επαναλειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Υπουργείο Παιδείας: Να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου

maskafoititesaei1.jpeg

«Υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου» γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς πάντως αν η επιτροπή -που συνεδριάζει σήμερα- ενδέχεται να λάβει άλλη απόφαση από αυτήν που εισηγείται το Υπουργείο, ο κ.Εξαδάκτυλος ήταν επιφυλακτικός: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή, ωστόσο την προηγούμενη φορά που το υπουργείο εισηγήθηκε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά», είπε, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να λάβει η επιτροπή το ρίσκο.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφερόμενος σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής, αποκάλυψε πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφησα».

Σύψας: Λογικό να ανοίξουν 1 Φεβρουαρίου

Το λογικότερο σενάριο είναι ανοίξουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Σημείωσε πάντως πως πρόκειται για βήμα υψηλού κινδύνου καθώς τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες «συμπεριφέρονται ως ενήλικες». 

Σκουτέλης: Γυμνάσια-Λύκεια μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα

«Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ανάγκες της κοινωνίας, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία», επισήμανε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Αθανάσιος Σκουτέλης.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι «το άνοιγμα της αγοράς πήρε τη θέση του ανοίγματος των σχολείων, για να πάρει σε λίγο καιρό σειρά και η εστίαση».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratiotikes_sxoles.jpg
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 5265/2026 – Ριζικές αλλαγές σε ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστούν, μέσω υπουργικών αποφάσεων, κρίσιμες λεπτομέρειες εφαρμογής – ιδίως για τις αντιστοιχίσεις και τα...
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 5265/2026 – Ριζικές αλλαγές σε ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων