Σχολεία: Να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου εισηγείται το υπ. Παιδείας
Να ανοίξουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου εισηγείται το υπουργείο Παιδείας - Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων

Σχολεία: Να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια εισηγήθηκε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων το υπουργείο Παιδείας.

Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών θα κριθεί αν θα δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση φαίνεται πως επιδιώκει την επίσπευση της επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων, με δεδομένο ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Υπουργείο Παιδείας: Να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου

maskafoititesaei1.jpeg

«Υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου» γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς πάντως αν η επιτροπή -που συνεδριάζει σήμερα- ενδέχεται να λάβει άλλη απόφαση από αυτήν που εισηγείται το Υπουργείο, ο κ.Εξαδάκτυλος ήταν επιφυλακτικός: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή, ωστόσο την προηγούμενη φορά που το υπουργείο εισηγήθηκε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά», είπε, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να λάβει η επιτροπή το ρίσκο.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφερόμενος σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής, αποκάλυψε πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφησα».

Σύψας: Λογικό να ανοίξουν 1 Φεβρουαρίου

Το λογικότερο σενάριο είναι ανοίξουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Σημείωσε πάντως πως πρόκειται για βήμα υψηλού κινδύνου καθώς τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες «συμπεριφέρονται ως ενήλικες».

Σκουτέλης: Γυμνάσια-Λύκεια μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα

«Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ανάγκες της κοινωνίας, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία», επισήμανε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Αθανάσιος Σκουτέλης.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι «το άνοιγμα της αγοράς πήρε τη θέση του ανοίγματος των σχολείων, για να πάρει σε λίγο καιρό σειρά και η εστίαση».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ