Ο πρόεδρος ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

"Υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου", αποκάλυψε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
 

Ερωτηθείς πάντως αν η επιτροπή -που συνεδριάζει σήμερα- ενδέχεται να λάβει άλλη απόφαση από αυτήν που εισηγείται το Υπουργείο, ο κ.Εξαδάκτυλος ήταν επιφυλακτικός: "Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή, ωστόσο την προηγούμενη φορά που το υπουργείο εισηγήθηκε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά", είπε, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να λάβει η επιτροπή το ρίσκο.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών κατά την παραπροηγούμενη εβδομάδα, αποκάλυψε πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφησα».

Ο κ.Εξαδάκτυλος εξήγησε σήμερα ότι αν και η χώρα βρίσκεται σε καλό συγκριτικά σημείο, στο τέλος του δεύτερου κύματος ενώ σε άλλες χώρες έχει ξεκινήσει το τρίτο, κάθε δραστηριότητα που ανοίγει συνεπάγεται αυτομάτως κινδύνους νέας εξάπλωσης του ιού, και γι' αυτό και είναι επιφυλακτική. Αν θεωρεί ότι μπορούμε, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, να αντέξουμε μια επιβάρυνση σε δεδομένη χρονική στιγμή, αποφασίζει άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί ειδικοί, καθώς και η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνουν ότι στόχο και άμεση προτεραιότητα αποτελεί η  επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, μερίδα επιστημόνων εκφράζει τους φόβους της για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα, και ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ισχυρίστηκε ότι το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, ο Νίκος Σύψας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά είναι στην Αττική.

Πάντως άλλοι ειδικοί δεν απέκλεισαν και νωρίτερο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας, εντούτοις αυτό δε φαίνεται να προκρίνεται.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου