Σχολεία-Εξαδάκτυλος: Έχουμε εισήγηση ΥΠΑΙΘ να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο πρόεδρος ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

"Υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου", αποκάλυψε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
 

Ερωτηθείς πάντως αν η επιτροπή -που συνεδριάζει σήμερα- ενδέχεται να λάβει άλλη απόφαση από αυτήν που εισηγείται το Υπουργείο, ο κ.Εξαδάκτυλος ήταν επιφυλακτικός: "Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή, ωστόσο την προηγούμενη φορά που το υπουργείο εισηγήθηκε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά", είπε, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να λάβει η επιτροπή το ρίσκο.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών κατά την παραπροηγούμενη εβδομάδα, αποκάλυψε πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφησα».

Ο κ.Εξαδάκτυλος εξήγησε σήμερα ότι αν και η χώρα βρίσκεται σε καλό συγκριτικά σημείο, στο τέλος του δεύτερου κύματος ενώ σε άλλες χώρες έχει ξεκινήσει το τρίτο, κάθε δραστηριότητα που ανοίγει συνεπάγεται αυτομάτως κινδύνους νέας εξάπλωσης του ιού, και γι' αυτό και είναι επιφυλακτική. Αν θεωρεί ότι μπορούμε, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, να αντέξουμε μια επιβάρυνση σε δεδομένη χρονική στιγμή, αποφασίζει άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί ειδικοί, καθώς και η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνουν ότι στόχο και άμεση προτεραιότητα αποτελεί η  επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, μερίδα επιστημόνων εκφράζει τους φόβους της για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα, και ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ισχυρίστηκε ότι το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, ο Νίκος Σύψας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά είναι στην Αττική.

Πάντως άλλοι ειδικοί δεν απέκλεισαν και νωρίτερο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας, εντούτοις αυτό δε φαίνεται να προκρίνεται.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
Βαρύτατο κατηγορητήριο για το κύκλωμα των αγροτικών επιδοτήσεων στην Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
GIO_0249.JPG
Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών

Η 1η Ημερίδα με τίτλο «Δωρεά Μυελού των Οστών: Από την Επιστήμη στον Αγώνα της Ζωής» και ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος»...

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών
Θεοφάνης Μαλκίδης
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
«Χάθηκε» το εισιτήριο επιστροφής του στις ΗΠΑ – Τριήμερος αποκλεισμός για Έλληνα ακαδημαϊκό που μίλησε για γενοκτονία
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»