Σχολεία-Εξαδάκτυλος: Έχουμε εισήγηση ΥΠΑΙΘ να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου
Ο πρόεδρος ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

"Υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου", αποκάλυψε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
 

Ερωτηθείς πάντως αν η επιτροπή -που συνεδριάζει σήμερα- ενδέχεται να λάβει άλλη απόφαση από αυτήν που εισηγείται το Υπουργείο, ο κ.Εξαδάκτυλος ήταν επιφυλακτικός: "Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή, ωστόσο την προηγούμενη φορά που το υπουργείο εισηγήθηκε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά", είπε, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να λάβει η επιτροπή το ρίσκο.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών κατά την παραπροηγούμενη εβδομάδα, αποκάλυψε πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφησα».

Ο κ.Εξαδάκτυλος εξήγησε σήμερα ότι αν και η χώρα βρίσκεται σε καλό συγκριτικά σημείο, στο τέλος του δεύτερου κύματος ενώ σε άλλες χώρες έχει ξεκινήσει το τρίτο, κάθε δραστηριότητα που ανοίγει συνεπάγεται αυτομάτως κινδύνους νέας εξάπλωσης του ιού, και γι' αυτό και είναι επιφυλακτική. Αν θεωρεί ότι μπορούμε, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, να αντέξουμε μια επιβάρυνση σε δεδομένη χρονική στιγμή, αποφασίζει άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί ειδικοί, καθώς και η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνουν ότι στόχο και άμεση προτεραιότητα αποτελεί η  επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, μερίδα επιστημόνων εκφράζει τους φόβους της για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα, και ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ισχυρίστηκε ότι το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, ο Νίκος Σύψας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά είναι στην Αττική.

Πάντως άλλοι ειδικοί δεν απέκλεισαν και νωρίτερο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας, εντούτοις αυτό δε φαίνεται να προκρίνεται.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή