Άνοιγμα σχολείων: Κάθετα αντίθετος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
«Το λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - «Πληροφορηθήκαμε για το άνοιγμα των σχολείων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης»

Την άποψη πως θα έπρεπε να παραταθεί κατά μία εβδομάδα η επανέναρξη των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ιικού φορτίου μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9Fm".

"Το λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών. ‘Επρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση", είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη πως "οι δήμαρχοι σε κόκκινες, είτε πορτοκαλί περιοχές πληροφορηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμοξιολόγων, στην οποία δεν συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το ότι οι δήμοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την κατάσταση της σχολικής στέγης. Για τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τα αντισηπτικά και τις μάσκες".

Ο κ.Ζέρβας έκανε έκκληση στους συνοδούς των παιδιών να μην παρατηρείται συγχρωτισμός έξω από τα σχολικά συγκροτήματα και κινητικότητα, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

"Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο. Μπορεί τα παιδιά, από 4 έως 12 χρονών, να μην είναι φορείς της πανδημίας, όμως η κινητικότητα που πραγματοποιείται σε μία ευαίσθητη περίοδο. Το πρόβηλμα δεν έχει ξεπεραστεί", δήλωσε.

Τέλος, ανακοίνωσε πως το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests για τους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα διενεργούνται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ στο 72ο και στο 9ο Δημοτικά Σχολεία, από τις 9 το πρωί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Αιφνιδιαστική προειδοποίηση Τραμπ: Εκκενώστε την Τεχεράνη
Ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία την κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ιράν-Ισραήλ, καθώς η Ουάσινγκτον επεμβαίνει ενεργά και η διεθνής...
Αιφνιδιαστική προειδοποίηση Τραμπ: Εκκενώστε την Τεχεράνη
ΣΧΟΛΕΙΟ
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία
xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη