Σχολεία: Υπό το φόβο του συνωστισμού ανοίγουν δημοτικά-νηπιαγωγεία
Νέους φόβους εκφράζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στη γιορτή των Θεοφανίων

Υπό το φόβο του συνωστισμού έξω από τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά, με τους ειδικούς να εκφράζουν νέους φόβους για την αύξηση των κρουσμάτων μετά τις εικόνες που παρατηρήθηκαν τα Θεοφάνια έξω από τις εκκλησίεςΜαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία από την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σε συνδυασμό με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, οι επιστήμονες φαίνεται πως θα επανεξετάσουν την κατάσταση για τη λήψη τυχόν επιπλέον μέτρων προστασίας, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε ως στόχο να ανοίξουν μαζί όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» μόνο για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς εκτιμούν ότι τα μικρά παιδιά δεν νοσούν όσο οι μεγαλύτεροι και μεταδίδουν λιγότερο τον ιό.

Δερμιτζάκης: Δεν θα ανοίξουν ή θα κλείσουν μετά από λίγο

Την εκτίμηση ότι τα σχολεία είτε δεν θα ανοίξουν είτε θα κλείσουν πάλι μετά από λίγο έκανε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνια.

«Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τις χθεσινές εικόνες είναι εμφανές ότι είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι μετά από λίγο.

«Εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν. Όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνια χθες με 6/12 με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία» συμπλήρωσε.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το άνοιγμα των δημοτικών-νηπιαγωγείων με διαφορετική ώρα προσέλευσης των μαθητών και διαλλείματα, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και προτείνεται η χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και μέτρα για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε ότι θα ανοίξει και ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον θέλει να κάνει το τεστ κορονοϊού από τις 14:00 έως τις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα