Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα - Άκυρη η απόφαση του δήμου Σητείας
«Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας» είπε η Ζέττα Μακρή αναφερόμενη στις «κόκκινες περιοχές»

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο Mega η νέα υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια την Πρωτοβάθμια την Δευτεροβάθμια και την Ειδική Αγωγή, Ζέττα Μακρή.

Αναφερόμενη στα σχολεία στις «κόκκινες περιοχές» που υπήρχε σκέψη από τις δημοτικές ηγεσίες να μην ανοίξουν,  ενώ ξεκαθάρισε πως «τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Υγείας. Αποφασίσαμε για όλη την επικράτεια. Με εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου αν θα ανοίξει ή θα κλείσει το σχολείο».

Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν από Δευτέρα με ειδικούς κανόνες, με διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, αλλά και διαφορετικά διαλείμματα. 

Σχολεία: Το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας

Ειδικότερα, για την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Γενάρη, είπε ότι «οι θέσεις του υπουργείου ήταν ξεκάθαρες. Όταν το επιτρέπουν οι λοιμωξιολόγοι, τα σχολεία ανοίγουν. Οι λοιμωξιολόγοι ήταν κατηγορηματικοί ότι τα δημοτικά πρέπει και μπορούν να ανοίξουν. Και το υπουργείο Παιδείας πήρε τις ανάλογες αποφάσεις».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι η μεταδοτικότητα στα δημοτικά είναι πολύ μικρή, ότι η επαναλειτουργία θα συνοδευτεί με μια σειρά μέτρων όπως «διαφορετικές ώρες προσέλευσης, διαφορετική ώρα αναχώρησης και διαφορετικά διαλείμματα» τα οπόια θα αποφασίζονται από τις εκάστοτε σχολικές επιτροπές, ενώ έκανε λόγο ότι «είναι σε πλήρη συνεννόηση και αρμονία η υπουργός Παιδείας με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων».

Πανελλαδικές 2021: Σύντομα οι ανακοινώσεις

Παράλληλα, προανήγγειλε, ότι η σύντομα η υπουργός θα ανακοινώσει «διαφοροποίηση» στην ύλη της τρίτης λυκείου, στην οποία «προφανώς θα υπάρχει κάποια μείωση».

Voucher: Αντίστροφη μέτρηση

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης voucher σε 560.000 μαθητές για να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ.

φορητός υπολογιστής βιβλία, τετράδια, τηλεκπαίδευση

Τι λέει ο δήμαρχος Σητείας για το άνοιγμα των σχολείων

Για την απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο να μην ανοίξει η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Σητεία μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ζερβάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εκδόθηκε πριν την απόφαση της επιτροπής των λοιωξιολόγων. «Θεωρήσαμε καλό και αυτονόητο να μη λειτουργήσουν τα σχολεία για λόγους υγείας» σημείωσε.

Όμως, συνέχισε, «αφού βγήκε μια απόφαση, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε. Υπερισχύει η απόφαση της κυβέρνησης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mykonos
Μύκονος: Τουρίστας άφησε φιλοδώρημα 455 ευρώ σε εργαζόμενη – «Δάκρυσα» λέει εργαζόμενη (Viral)
Ο Αμερικανός τουρίστας που έκανε σερβιτόρα να δακρύσει – «Κοιταζόμαστε στα μάτια και…»
Μύκονος: Τουρίστας άφησε φιλοδώρημα 455 ευρώ σε εργαζόμενη – «Δάκρυσα» λέει εργαζόμενη (Viral)
δασκάλα γράφει στον πίνακα
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, με την...
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων