Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα - Άκυρη η απόφαση του δήμου Σητείας
«Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας» είπε η Ζέττα Μακρή αναφερόμενη στις «κόκκινες περιοχές»

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο Mega η νέα υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια την Πρωτοβάθμια την Δευτεροβάθμια και την Ειδική Αγωγή, Ζέττα Μακρή.

Αναφερόμενη στα σχολεία στις «κόκκινες περιοχές» που υπήρχε σκέψη από τις δημοτικές ηγεσίες να μην ανοίξουν,  ενώ ξεκαθάρισε πως «τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Υγείας. Αποφασίσαμε για όλη την επικράτεια. Με εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου αν θα ανοίξει ή θα κλείσει το σχολείο».

Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν από Δευτέρα με ειδικούς κανόνες, με διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, αλλά και διαφορετικά διαλείμματα. 

Σχολεία: Το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας

Ειδικότερα, για την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Γενάρη, είπε ότι «οι θέσεις του υπουργείου ήταν ξεκάθαρες. Όταν το επιτρέπουν οι λοιμωξιολόγοι, τα σχολεία ανοίγουν. Οι λοιμωξιολόγοι ήταν κατηγορηματικοί ότι τα δημοτικά πρέπει και μπορούν να ανοίξουν. Και το υπουργείο Παιδείας πήρε τις ανάλογες αποφάσεις».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι η μεταδοτικότητα στα δημοτικά είναι πολύ μικρή, ότι η επαναλειτουργία θα συνοδευτεί με μια σειρά μέτρων όπως «διαφορετικές ώρες προσέλευσης, διαφορετική ώρα αναχώρησης και διαφορετικά διαλείμματα» τα οπόια θα αποφασίζονται από τις εκάστοτε σχολικές επιτροπές, ενώ έκανε λόγο ότι «είναι σε πλήρη συνεννόηση και αρμονία η υπουργός Παιδείας με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων».

Πανελλαδικές 2021: Σύντομα οι ανακοινώσεις

Παράλληλα, προανήγγειλε, ότι η σύντομα η υπουργός θα ανακοινώσει «διαφοροποίηση» στην ύλη της τρίτης λυκείου, στην οποία «προφανώς θα υπάρχει κάποια μείωση».

Voucher: Αντίστροφη μέτρηση

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης voucher σε 560.000 μαθητές για να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ.

φορητός υπολογιστής βιβλία, τετράδια, τηλεκπαίδευση

Τι λέει ο δήμαρχος Σητείας για το άνοιγμα των σχολείων

Για την απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο να μην ανοίξει η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Σητεία μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ζερβάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εκδόθηκε πριν την απόφαση της επιτροπής των λοιωξιολόγων. «Θεωρήσαμε καλό και αυτονόητο να μη λειτουργήσουν τα σχολεία για λόγους υγείας» σημείωσε.

Όμως, συνέχισε, «αφού βγήκε μια απόφαση, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε. Υπερισχύει η απόφαση της κυβέρνησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο