Ποια σεμινάρια μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς και ποια όχι
Παρουσιάσουμε τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα σεμινάριο για να μοριοδοτεί εκπαιδευτικούς το 2020 για διορισμούς και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Ανά τα χρόνια η νομοθεσία που καθορίζει τις μοριοδοτήσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ενταξη αυτών στους πίνακες αναπληρωτών έχει αλλάξει. Την τελευταία όμως μακρά περίοδο από εποχή Γαβρόγλου  έως και τώρα το λεγόμενο προσοντολόγιο έχει παγιωθεί για τις προσλήψεις και τους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Κάθε νέος απόφοιτος μίας παιδαγωγικής ή καθηγητικής σχολής που θέλει να ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών και να κατοχυρώσει μια θέση πρόσληψης στην κατάταξη, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σωρό ακαδημαϊκά και επιμορφωτικά κριτήρια που πρέπει να "μαζέψει" ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για πρόσληψη.

  • Τι μοριοδοτεί προσλήψεις αναπληρωτών και αδιορίστων

Σύμφωνα με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου που επικυρώθηκε με το τελευταίο νομοσχέδιο της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε επίπεδο ακαδημαϊκών κριτηρίων μοριοδοτεί τους εκπαιδευτικούς μεταξύ άλλων το μεταπτυχιακό πρόγραμμα και το επιμορφωτικό σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο.

  • Ποια είναι τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και ποια όχι

Τα σεμινάρια που μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς για προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμούς αδιορίστων μέσω ΑΣΕΠ σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι αυτά που πραγματοποιούνται από δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η διάρκεια που πρέπει να έχουν για να μοριοδοτούν αλλιώς δεν μοριοδοτούν, είναι 7μηνών και άνω και 300 ωρών και άνω!

  • Ποια σεμινάρια ΔΕΝ μοριοδοτούν 

Δεν μοριοδοτούν τα σεμινάρια που είναι μικρότερα των 7μηνών άσχετα πόσες ώρες είναι! Δεν μοριοδοτούν επίσης τα σεμινάρια από ιδιωτικά κέντρα.

  • Παίζει ρόλο το αντικείμενο του σεμιναρίου;

Είτε το κάνετε στην Σχολίκή Ψυχολογία είτε στην Ειδική Αγωγή, το σεμινάριο αν πληροί τα παραπάνω κριτήρια, τότε σας μοριοδοτεί το ίδιο. Ο μόνος λόγος που θεωρητικά θα καθορίσει την επιλογή σας είναι η πρόβλεψη που θα κάνετε για το ποια ειδικότητα θα "ανέβει" το επόμενο διάστημα ή μπορεί να δημιουργηθούν αυτόνομοι πίνακες όπως αυτοί της Ειδικής Αγωγής.

  • Ποια είναι τα πρώτα σε επιλογή μοριοδοτούμενα σεμινάρια;

Τα πρώτα σε επιλογή σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα είναι τα επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου πάνω στην Ειδική Αγωγή και την Σχολική Ψυχολογία με ακαδημαϊκά υπεύθυνη την πρύτανη του Πανεπιστημίου κα Χρυσή Βιτζιλάκη καθώς το επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση με ακαδημαϊκά υπεύθυνο τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού τμήματος κο Λοϊζο Σοφό.

  • Πως επηρεάζουν οι προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων τα σεμινάρια;

Οι χιλιάδες ψυχολόγων στα σχολεία και κοινωνικών λειτουργών καθώς και ο θεσμός του συμβούλου σχολικής ζωής που εισήγαγε το Υπουργείο Παιδείας εκτοξεύει την ζήτηση για το σεμινάριο της σχολικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχει ανοικτές αιτήσεις Ιούλιο και Αύγουστο

  • Τι είναι ο επικουρικός πίνακας της Ειδικής Αγωγής;

Στον επικουρικό πίνακα της ειδικής αγωγής μπορείτε να ενταχθείτε με το σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής που πληροί τα παραπάνω κριτήρια!

  • Τι σεμινάρια επιλέγουν οι φιλόλογοι;

Οι φιλόλογοι επιλέγουν κυρίαρχα τα σεμινάρια σεμινάρια που αφορούν τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα ανοικτές αιτήσεις έχει η κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση που αναφέραμε πιο πάνω καθώς και Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/Ξένης Γλώσσας: Θεωρία και πράξη.

  • Μετράει ένα σεμινάρια αν πραγματοποιείται εξ αποστάσεως;

Και βέβαια μετράει και μοριοδοτεί! Ειδική κατά την διάρκεια της έκρηξης υγειονομικής κρίσης και του lockdown αλλά και τώρα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΙΠΤΗΛ επιμόρφωσε σε συνεργασία με το GOLEARN χιλιάδες εκπαιδευτικούς πάνω σε αυτά τα αντικείμενα εντελώς εξ αποστάσεως και ασύγχρονα

  • Ασύγχρονη Εκπαίδευση; Τι σημαίνει ;

Όταν ένα μοριοδοτούμενο σεμινάριο πραγματοποιείται ασύγχρονα όπως τα παραπάνω, σημαίνει πως δεν υπάρχουν καθόλου υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και εσείς διαβάζετε όποτε θέλετε στο πλαίσιο που ορίζεται από τις διδακτικές ενότητες! Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα όταν οι εκπαιδευτικοί εργάζονται, κάνουν παράλληλα και μεταπτυχιακό ή έχουν και οικογενειακές υποχρεώσεις (παιδιά κλπ)

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Μύκονος: Ανευθυνότητα σε ναό - Κανένας με μάσκα στη λειτουργία
Κορονοϊός - Μύκονος: Ανευθυνότητα σε ναό - Κανένας με μάσκα στη λειτουργία
Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ναού, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σοκάρει από την ανευθυνότητα των υπευθύνων.
Κορονοϊός - Μύκονος: Ανευθυνότητα σε ναό - Κανένας με μάσκα στη λειτουργία
Κορονοϊός: Έρχεται καθολικό lockdown σύμφωνα με αποκλειστικό του MEGA. Πώς θα επιβληθεί
Κορονοϊός: Έρχεται καθολικό lockdown σύμφωνα με αποκλειστικό του MEGA. Πώς θα επιβληθεί
Aποκλειστικές πληροφορίες του MEGA στο σημερινό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν πως η χώρα μας οδεύει ολοταχώς σε ένα ολικό lockdown .
Κορονοϊός: Έρχεται καθολικό lockdown σύμφωνα με αποκλειστικό του MEGA. Πώς θα επιβληθεί
Πρόταση για τοποθέτηση Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων
Πρόταση για τοποθέτηση Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων
Ενημέρωση των αιρετών ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας Νατάσας Δίπλα και Αρετής Διαμαντοπούλου για τις τοποθετήσεις Υποδιευθυντών - Τι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της...
Πρόταση για τοποθέτηση Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων