Εκπαίδευση

Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τον καθαρισμό, τα μέτρα προστασίας, τις μάσκες και το ενδεχόμενο κρούσματος σε κάποια σχολική μονάδα

«Τα σχολεία ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα, τώρα που έχουμε περισσότερα στοιχεία και το γνωρίζουμε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς το θέμα ανοίγματος των σχολείων να εξακολουθεί να διχάζει την επιστημονική κοινότητα.

Η Ν. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «πήραμε σκληρά μέτρα για να επανέλθουμε νωρίς. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα παιδιά από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστροφή τους στα σχολεία και στην κανονικότητα» και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών η επιστροφή στα σχολεία.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ήδη έχουν σταλεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών και την ασφάλεια των παιδιών στα διαλλείματα.

«Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση απολύμανσης στα σχολεία γιατί παρέμειναν κλειστά. Χρειάζεται ο σχολαστικός καθαρισμός» απάντησε η υπουργός σε ερώτηση για την αναγκαιότητα των συνεχών απολυμάνσεων και συμπλήρωσε ότι οι δήμοι θα χρησιμοποιήσουν έξτρα προσωπικό από άλλες δομές σε αναστολή για να καθαρίζει τα σχολεία.

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν χθες για να οργανώσουν την επαναλειτουργία των σχολείων και είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους μαθητές, κυρίως της Γ' Λυκείου, λόγω και των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε σχέση με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, είπε: «Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εκείνοι ομόφωνα έκριναν πως η μάσκα είναι προαιρετική στα σχολεία».

Για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για επαναλειτουργία τους. «Τέλος Μαΐοιυ θα το εξετάσουμε. Η όποια διαδικασία θα γίνει βήμα, βήμα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρξει κρούσμα ή σύμπτωμα σε μαθητή, απάντησε ότι έχουν παρθεί ήδη μέτρα από τον ΕΟΔΥ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση