Κρούσματα ψώρας σε σχολεία: Καθηγητής δερματολογίας του ΑΠΘ απαντά
«Πάντοτε είχαμε τέτοια περιστατικά. Αυτά που εμφανίστηκαν τελευταία, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως απανωτά και ούτε, βέβαια, μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια επιδημία», αναφέρει ο καθηγητής Δημήτρης Ιωαννίδης

Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρξει, αναφορικά με τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας και διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Ιωαννίδη.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr, δεν πρόκειται για καμία μορφή επιδημίας, ούτε καν για απανωτά κρούσματα ψώρας, αφού τέτοια περιστατικά πάντοτε εντοπίζονταν ακόμα και σε σχολεία.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πάντοτε είχαμε τέτοια περιστατικά. Αυτά που εμφανίστηκαν τελευταία, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως απανωτά και ούτε, βέβαια, μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια επιδημία. Μπορούμε να κάνουμε λόγο μόνο για σποραδικά κρούσματα. Ίσως το θέμα να πήρε διαστάσεις, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τω αναρτήσεων που έκαναν κάποιοι», τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, δεν υπήρχε καν λόγος να κλείσουν για μέρες τα σχολεία που εντοπίστηκαν τα κρούσματα και ούτε ήταν απαραίτητο να γίνουν εργασίες απολύμανσης σε αυτά.

«Το άκαρι της ψώρας δεν ζει εκτός του ανθρώπινου σώματος, οπότε δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν σχολεία και να γίνει απολύμανση σε αυτά. Ως πανεπιστημιακή κλινική δεν καταλάβαμε το λόγο, που οι δημοτικές αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία. Ίσως να το έκαναν, για να καθησυχάσουν περισσότερο τους γονείς και τους μαθητές. Η ψώρα δεν είναι επικίνδυνη. Αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται εύκολα με την επάλειψη υγρού σε σπρέι για δύο συνεχόμενες ημέρες και πάλι έπειτα από μία εβδομάδα. Θα μπορούσαμε κι εμείς να επισκεφθούμε τα σχολεία που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ή να έρθουν οι μαθητές στο νοσοκομείο μας», σημειώνει ο καθηγητής Δερματολογίας και διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ethnos.gr

σχετικά άρθρα

Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Ο ηλικιωμένος κατέβηκε από τρόλεϊ και οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)