Ορίστηκε η επιτροπή για τη Νομική Πατρών -Ποιοι την αποτελούν
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την απόφαση

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σύσταση  εννεαμελούς  επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή πριν από 2 μήνες σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, η συντονιστική επιτροπή επιβεβαιώνει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες Νομικές Σχολές, ιδίως δε της Κομοτηνής για προφανείς λόγους.

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Παρούσης Μιχαήλ του Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία , Θεωρία και Επιστημολογία του Δικαίου».

2. Αργυρός Γεώργιος του Δημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Οικονομικό Δίκαιο».

3. Σταμάτης Κωσταντίνος του Μιχαήλ, Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία Δικαίου».

4. Κοτζάμπαση Αθηνά του Παναγιώτη, Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο».

5. Ρεθυμιωτάκη Ελένη του Δημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Κοινωνιολογία Δικαίου».

6. Γιούνη Μαρία του Σωτηρίου, Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Ιστορία του Δικαίου».

7. Κεσσόπουλος Αλέξανδρος του Βασιλείου - Βύρωνα, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Πολιτικό Σύστημα και Θεσμοί Αντιπροσώπευσης».

8. Θέμελη Όλγα του Χρήστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Εγκληματολογική Ψυχολογία».

9. Σούρλας Παύλος του Κίμωνα, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία Δικαίου».

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Χριστοδουλίδης Αιμίλιος του Αλεξάνδρου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Law Legal Theory».

2. Δήμητρα Παπαδοπούλου - Κλαμαρή του Άγγελου, Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό Αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο».

3. Χρυσούλα Τσενέ του Ηλία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό Αντικείμενο: «Δίκαιο Επιχειρήσεων».

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσχολική αγωγή
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση του νομοθετικού πλαισίου και των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια...
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
plimmyrise_nipiagogeio
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του Υπ. Παιδείας
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο