Υλικά:
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι (ακέρωτο)
2 αυγά
1 κάψουλα βανίλιας ή βανιλίνη
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις λιώνετε με πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο.
Προσθέτετε τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο από το μείγμα μπανάνας στα αυγά για να τα θερμάνετε σταδιακά και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με τις μπανάνες και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην κοχλάσει έντονα.
Αδειάζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν τη φυλάξετε στο ψυγείο.
Μυστικά για Τέλεια Μαλακή Υφή
Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες για έντονη γεύση και φυσική γλυκύτητα.
Το λεμόνι δεν δίνει μόνο άρωμα, αλλά βοηθά και στη διατήρηση του χρώματος της μαρμελάδας.
Ανακατεύετε συνεχώς όταν προσθέτετε τα αυγά, για να αποφύγετε το πήξιμο.
Η μαρμελάδα μπανάνα ταιριάζει υπέροχα σε ψωμί, κέικ ή ακόμη και γιαούρτι, προσφέροντας μια γλυκιά και αρωματική νότα σε κάθε στιγμή της ημέρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ