Το Παν.Αιγαίου στο Spoudase Festival: Η ομιλία του καθηγητή Γ.Χαραλαμπίδη
"Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Καινοτομία και δράσεις επιχειρηματικότητας", ομιλία του Γ.Χαραλαμπίδη

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε φέτος στο Spoudase Festival, το μεγαλύτερο εκθεσιακό εκπαιδευτικό θεσμό της χώρας υπό την αιγίδα της ΓΓ νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΓΕΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Το Spoudase Festival που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη Τεχνόπολη, επισκέφτηκαν πάνω από 30.000 άνθρωποι οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τους εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα προγράμματα και τις δραστηριότητές τους, ενώ συμμετείχαν και σε ένα πλούσιο δωρεάν πρόγραμμα σεμιναρίων, ομιλιών και workshops. Τα βίντεο ανεβαίνουν στο κανάλι της σελίδας εδώ

Στο πλαίσιο της Ιδρυματικής συμμετοχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Spoudase Festival, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ιδρύματος, Γιάννης Χαραλαμπίδης πραγματοποίησε ομιλία την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στο Innovathens με τίτλο "Πανεπιστημίο Αιγαίου: Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα".

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο βρίσκεται στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση στον κόσμο, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων, σε παγκόσμια κλίμακα.

Παράλληλα, είναι Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου σχεδιάζει και διοικεί δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου συντονίζει την υλοποίηση καινοτομικών έργων εκσυγχρονισμού του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται σήμερα στην κορυφή των αξιολογημένων από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, Ελληνικών ΑΕΙ. Με πάνω από 18.000 φοιτητικό δυναμικό στα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά του προγράμματα  το οποίο παρακολουθεί δυναμικά, καινοτόμα αλλά και παραδοσιακά αντικείμενα σπουδών, με πολλές εκατοντάδες   καθηγητικό και ερευνητικό δυναμικό και έμπειρα  διοικητικά στελέχη, είναι ένα από τα λίγα ΑΕΙ της χώρας με τόσο σημαντικές επιτυχίες διεθνούς αναγνώρισης στα τελευταία χρόνια: Από αυτό το ακαδημαϊκό έτος  βρίσκεται στη θέση 300 – 400 με βάση την  κατάταξη  Times Higher Education (για τις ανθρωπιστικές επιστήμες) και 600 – 800 συνολικά, ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες πανεπιστημίων στον κόσμο, ενώ επί σειρά ετών βρίσκεται στις διεθνείς κατατάξεις στο καλύτερο 5% των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων παγκόσμια.

Η εκδήλωση στο spoudase festival έδωσε μία συνολική εικόνα Τμημάτων και προπτυχιακών / μεταπτυχιακών προγραμμάτων που λειτουργούν στα έξι νησιά (από τη Λήμνο, τη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Σύρο μέχρι και Ρόδο). Παρουσιάστηκαν οι μοναδικές  εμπειρίες από την ακαδημαϊκή  ζωή σε ένα από τα ωραιότερα νησιωτικά περιβάλλοντα της Ευρώπη, οι σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες και οι δυνατότητες υποστήριξης των φοιτητών και των οικογενειών τους.

 Η εκδήλωση παράλληλα εστιάσε στις δυνατότητες σπουδών, στις νέες εκπαιδευτικές και ερευνητικές πρωτοβουλίες του πανεπιστημίου με αιχμή τα προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας κάθε μορφής που αναπτύσσονται στα διάφορα νησιά του. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι υπεύθυνοι πολλών από τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια οριζόντιων ή εξειδικευμένων προγραμμάτων αλλά και νέες επιχειρήσεις αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τέλος στον διάλογο, θα δοθεί η ευκαιρία για απαντήσεις σε όσα ερωτήματα θέσει το ακροατήριο για γενικά ή ειδικά ζητήματα στην προοπτική των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φωτογραφία από το περίπτερο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην αίθουσα Δ12 της Τεχνόπολης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ