Thumbnail
ΕΛΜΕ Σερρών

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών ομόφωνα καταγγέλλει την τακτική που ακολουθείται από το Υπ. Παιδείας με την επιβολή της εγκυκλίου με θέμα «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες».

Το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΠΥΣΔΕ Σερρών (όπως και τα υπόλοιπα ΠΥΣΔΕ στη χώρα) καλείται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 2-9-2016 στις 10:00 για να ολοκληρώσει μέσα σε ελάχιστες ώρες την τοποθέτηση των συναδέλφων σε λειτουργικά κενά τα οποία αμφισβητήθηκαν και καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ σε προηγούμενη συνεδρίαση. Η πρώτη ανακοίνωση του πίνακα λειτουργικών κενών (30/08/2016) έγινε κατά την εκτίμηση των Διευθυντών σχολικών μονάδων χωρίς τη συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων!!!! Ακολούθησε δεύτερη και τρίτη ανακοινοποίηση του πίνακα χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού που θα εγκριθούν με βάση τη νέα εγκύκλιο, οι εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ και τα αποτελέσματα των ανεξεταστέων. Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ έχουν προθεσμία τεσσάρων ωρών από τις 10:00 έως τις 14:00 για να επεξεργαστούν τις αιτήσεις των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεραρίθμων, για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ και τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Το Υπ. Παιδείας απαιτεί μέσα σε τέσσερις ώρες να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες τοποθετήσεων, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται ημέρες σταδιακής επεξεργασίας για την αποφυγή λανθασμένων και βεβιασμένων ενεργειών.

Αφού το ΠΥΣΔΕ τοποθετήσει όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια θα προχωρήσει σε άλλη συνεδρίαση στις 14:00 όπου συμμετέχει στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, ενώ δεν θα είναι ακόμα σαφής η εικόνα των κενών στην δευτεροβάθμια.

Ο ρόλος των ΠΥΣΔΕ στην ουσία καταργείται από την πρόβλεψη της εγκυκλίου για ανακοίνωση των πινάκων λειτουργικών κενών από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης χωρίς την έγκρισή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια (όπως έγινε στο ΠΥΣΔΕ Σερρών) και από την αντίστοιχη πρόβλεψη για τοποθέτηση των εκπαιδευτικών μόνον από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Με μια απλή εγκύκλιο παρακάμφθηκαν αρχικά οι Σύλλογοι Διδασκόντων και στη συνέχεια τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΠΥΣΔΕ, τα οποία και τα δύο διασφαλίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις κατακτήσεις του κλάδου και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Διατυπώνεται το εύλογο ερώτημα «γιατί όλα αυτά;». Προφανώς, το Υπ. Παιδείας αγωνιά να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι όλα θα είναι έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 2-9-2016 και ώρα 10.00 και 14.00 παραστάσεις διαμαρτυρίας στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Σερρών και του κοινού ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ αντίστοιχα, προκειμένου να πείσουμε με επιχειρήματα για την αλλαγή των διαδικασιών ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή στελέχωση των σχολείων με το απαιτούμενο προσωπικό.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΟΥ                 ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ               

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
Μια πανεύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε σπιτικό παγωτό, με απλά υλικά, όπως είναι οι μπανάνες και οι φράουλες, το μέλι και την κρέμα γάλακτος
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
kataskinoseis.jpg
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου
Η συσχέτιση παρέμεινε ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν το φύλο του παιδιού, την εκπαίδευση των γονέων, την ηλικία τους κατά τη γέννηση και...
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου