Thumbnail
Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ UNICEF

Στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Με την ευκαιρία αυτή η UNICEF παρουσίασε την έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο - Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί» και τα Βραβεία UNICEF 2014 που απονέμονται σε εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

 Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» τα παιδιά εκφράστηκαν και αποτύπωσαν τις πρωτότυπες ιδέες και τα συναισθήματά τους και δημιούργησαν αφίσεςπαραμύθια, βιβλία, και εφημερίδες για να μας μεταδώσουν το δικό τους αυθεντικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα ελπίδας να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Το 2ο Βραβείο στην κατηγορία αφίσας  από την UNICEF απονεμήθει στο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου, τάξεις Α&Β, στην εκπαιδευτικό Σταμαδιάνου Ιωάννα από τους Μολάους Λακωνίας, για το σχολικό έτος 2013-2014  και τη μαθήτρια Ιωάννα Αλ. Λιάρου, η οποία εκπροσώπησε τους συμμαθητές της.

Την τελετή απονομής στη Στοά του Βιβλίου συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ενώ συμμετείχε ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης. Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον προπονητή Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές Μπάλαζ Μέγιερι και Τσόρι Ντομίνγκεζ απένειμαν μεταξύ άλλων βραβεία στα παιδιά καθώς και η βουλευτής Λακωνίας, Φεβρωνία Πατριανάκου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο συνεργασίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό PADI
ΔΙΠΑΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό PADI
Μνημόνιο συνεργασίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό PADI
ΔΙΠΑΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό PADI