Πολιτική 0

Από το «Ποτάμι» στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου Ιθάκη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το νέο "πρόσωπο-έκπληξη" που αναλαμβάνει ρόλο-κλειδί στο νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για την ένταξη του πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Νίκου Νυφούδη, στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κ. Νυφούδης προορίζεται για νευραλγικό πόστο στο υπό διαμόρφωση σχήμα, με το σενάριο ανάληψης της θέσης του εκπροσώπου Τύπου να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η «γέφυρα» του Νίκου Μαραντζίδη

Η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται πως υλοποιήθηκε μέσω του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη. Ο κ. Μαραντζίδης, σταθερός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ινστιτούτου του, διατηρεί μακρόχρονη γνωριμία με τον κ. Νυφούδη από τη Θεσσαλονίκη, την εποχή που αμφότεροι ανήκαν στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Νίκος Νυφούδης

Ο Νίκος Νυφούδης, με καταγωγή από την Κεντροαριστερά και στενές επαφές στο παρελθόν με τον Σπύρο Βούγια, έχει ήδη ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, σηματοδοτώντας την πολιτική του μετατόπιση.

Ο κ. Νυφούδης διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στη Βουλή.  Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος με την παράταξη του Σπύρου Βούγια στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε τομεάρχης Εξαγωγών στο Ποτάμι και εξελέγη βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης, αντικαθιστώντας την Κατερίνα Μάρκου. Δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της εστίασης και των εξαγωγών, διατηρώντας καταστήματα σε Ελλάδα και Λονδίνο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, όμως η επιστροφή του στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισφραγίσει τις τελικές αποφάσεις για τον ακριβή του ρόλο δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική