χαρ
Να μην περάσει η μεθόδευση επιβολής της δυνητικής αργίας στον συνάδελφο νεοδιόριστο Δημήτρη Χαρτζουλάκη. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη δυνητικής αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Δεν υπάρχει όριο στον αυταρχισμό, την εκδικητικότητα και τον ρεβασισμό της κυβερνητικής πολιτικής και κατ επέκταση του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης έχοντας μετατραπεί σε μηχανισμό Εκφοβισμού Διώξεων και Τρομοκρατίας Εκπαιδευτικών έχει πάρει φόρα και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Είναι τέτοιο το μένος και η εκδικητική μανία εναντίον αγωνιστών εκπαιδευτικών και παρατάξεων που αντιστέκονται, που υπερβαίνει τα όρια του κωμικοτραγικού. Με μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, μετά από απαίτηση της Υπουργού Παιδείας, καλεί τον αγωνιστή νεοδιόριστο εκπαιδευτικό Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, σε ακρόαση, ερώτημα της δυνητικής αργίας!

Ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης, έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό μαζί με την συναδέλφισα Χρύσα Χοτζόγλου με μόνο «έγκλημα» τους την έκφραση διαφωνίας και διαμαρτυρίας, από κοινού με μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την πραγματοποίηση αξιολόγησης σε σχολείο του Πειραιά, δηλαδή εξέφρασαν την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Μάλιστα ο Δ. Χαρτζουλάκης εκείνη την περίοδο (2024) ήταν και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (υπηρετούσε στον Πειραιά σαν αναπληρωτής εκπαιδευτικός)!

Σέρνουν στα δικαστήρια τη Χρύσα Χοτζόγλου και τον Δημήτρη Χαρζουλάκη για συνδικαλιστική δράση.

Εκτός από την πειθαρχική δίωξη και τη δυνητική αργία, η Χρύσα Χότζογλου και ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης κατηγορούνται και διώκονται ποινικά για το «έγκλημα» να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συναδέλφους τους και μαθητές για να μην πραγματοποιηθεί αξιολόγηση νεοδιόριστης εκπαιδευτικού σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά και της ΟΛΜΕ. Σε μια περίοδο σφοδρής επίθεσης του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης που λαμβάνει διαστάσεις πογκρόμ ενάντια στον κλάδο και απέναντι σε όσους αντιστέκονται στα σχέδια παράδοσης της εκπαίδευσης στα συμφέρονται του κεφαλαίου και στην υπηρεσία του συστήματος. Με πάνω από 2.500 πειθαρχικά ενάντια σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με καθημερινές απειλές και εκφοβισμούς για διώξεις απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και γονείς!

Τώρα την ίδια μέρα που συνεδριάζει το Πειθαρχικό με το ερώτημα της συνέχισης της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης για τη Δυνητική Αργία της Χρύσας Χοτζόγλου για 2η χρονιά, θα τεθεί το ερώτημα και για τον συνάδελφο Δημήτρη Χαρτζουλάκη! Ενώ λίγο αργότερα εκδικάζονται υποθέσεις εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή! Επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο. Σαν να περίμεναν ο συνάδελφος να διοριστεί (μετά από 7 χρόνια αναπληρωτής), για να μπορέσουν να κινήσουν αυτή τη διαδικασία! Απαράδεκτο!

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι ο νεοδοσιλογισμός στην εκπαίδευση εκφράζεται από στελέχη του διοικητικού μηχανισμού. Στελέχη που πρωτοστατούν στις διώξεις των εκπαιδευτικών λειτουργούν ως κοινοί χαφιέδες καρφώνοντας εκπαιδευτικούς  και συνδικαλιστές για δημοσιεύσεις, για τοποθετήσεις τους σε συνδικαλιστικά όργανα  ή ακόμα και για ό, τι έχουν γράψει και σε κλειστές ομάδες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Στελέχη που στήνουν κατηγορίες και σκευωρίες, για εκπαιδευτικούς που δε συμμορφώνονται με τις διαδικασίες αξιολόγησης και υλοποιούν τις αποφάσεις των συνδικάτων για αντίσταση στην αξιολόγηση. Στελέχη που ως ανακριτές στις διώξεις των εκπαιδευτικών μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω στις πιο μαύρες εποχές με σκευωρίες και ανακρίσεις σύμφωνα με χουντικά πρότυπα.

Να μην περάσει η μεθόδευση επιβολής της δυνητικής αργίας στον συνάδελφο νεοδιόριστο Δημήτρη Χαρτζουλάκη. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη δυνητικής αργία της Χρύσας Χοτζόγλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Κινητοποιήσεις στις 23 και 30 Απριλίου για μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση
Θεσσαλονίκη: Στο Διοικητικό Εφετείο η «μάχη» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για τη μονιμοποίηση
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Κινητοποιήσεις στις 23 και 30 Απριλίου για μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση
Ανακαλύφθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες
Αρχαίο μυστήριο στην Αίγυπτο: Μούμιες με χρυσές γλώσσες αποκαλύπτονται σε «πόλη των νεκρών»
Βρέθηκε και σπάνιος πάπυρος μέσα σε μια μούμια που περιείχε αποσπάσματα από τη ραψωδία Β της Ιλιάδας
Αρχαίο μυστήριο στην Αίγυπτο: Μούμιες με χρυσές γλώσσες αποκαλύπτονται σε «πόλη των νεκρών»