Thumbnail
Στην Ηλιούπολη

Τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε τα ξημερώματα στα σύνορα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης κάτω από άκρα μυστικότητα.

Μαζί της συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η τελευταία φορά που οι αρχές είχαν φτάσει κοντά στη Ρούπα ήταν κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο σπίτι τους στο Μαρούσι το καλοκαίρι του 2014.

Για τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» είχε παραβιάσει μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μαζιώτη, στη διάρκεια της δίκης τους, τους περιοριστικούς όρους και είχαν εξαφανιστεί.

Ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί έπειτα από ένοπλη καταδίωξη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014. Στη συνέχεια είχε βρεθεί το κρησφύγετο του ζευγαριού στην Πεύκη, χωρίς όμως να εντοπιστούν η ίδια η Ρούπα και το παιδί της.

Είχε επίσης αποπειραθεί να οργανώσει την απόδραση με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο απέτυχε μετά από αντίδραση του πιλότου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και κατάφερε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα (που πυροβόλησε τρεις φορές εν πτήσει) και να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε ερημική περιοχή μεταξύ Πλαταιών και Ερυθρών.

Η Πόλα Ρούπα ήταν επικηρυγμένη με το ποσό του ενός εκατομμυρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα