Thumbnail
Αναλυτική ενημέρωση

Για 2.000-2.500 λιγότερες προσλήψεις φέτος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κάνει λόγο η ενημέρωση του αιρετού του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη.

Πιο αναλυτικά, "από τα στοιχεία των προσλήψεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και από τους πίνακες των κενών που μας δόθηκαν για τις αποσπάσεις, προκύπτει ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν φέτος στην ΠΕ θα είναι κατά 2000 έως 2500 λιγότερες σε σχέση με τις περσινές.

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 8551 αναπληρωτές στην ΠΕ, εκ των οποίων οι 147 μειωμένου ωραρίου.Πέρυσι είχαν προσληφθεί 13866 αναπληρωτές συνολικά. Υπολείπονται δηλαδή ακόμη 5315 προσλήψεις για να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα.

Οι προσλήψεις που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα είναι 800 για ΖΕΠ και προσφυγικές δομές, 1100 για ειδική αγωγή και παράλληλη και οι προσλήψεις για Φ.Αγωγή και Μουσική,καθώς και η κάλυψη των κενών που θα προκύπτουν στην πορεία( β' γ' φάση κλπ).

Συνολικά όλες οι προσλήψεις, κατά την εκτίμησή μου, θα υπολείπονται των περσινών κατά 2000 έως 2500 και οι κλάδοι που κυρίως θα πληγούν θα είναι οι δάσκαλοι (ΠΕ70), όπου οι προσλήψεις θα είναι 1000 έως 1500 λιγότερες και οι ειδικότητες, όπου οι προσλήψεις θα είναι 800 έως 1000 λιγότερες από τις περσινές."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...