Thumbnail
Καταγγελία 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΠΕΑΚ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Όπως προκύπτει από την απόφαση μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών Δ/θμιας Εκπ/σης,  από τα οικεία  ΠΥΣΔΕ, ο χρόνος υπηρέτησης των εκπαιδευτικών στις Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ, οι οποίες λειτουργούν ΜΕΣΑ στα σχολεία ΔΕΝ θεωρείται χρόνος διδακτικής υπηρεσίας. Στον νόμο 4327/2015 αναφέρεται γενικά ότι «Όπου στις διατάξεις του παρόντος άρθρου προβλέπεται διδακτική υπηρεσία, λογίζεται: η άσκηση διδακτικού έργου σε μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
Από τους δημοσιοποιημένους πίνακες μοριοδότησης προκύπτουν διαφορές ως προς την μοριοδότηση για το θέμα της θητείας σε σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, που βασίζονται σε διαφορετικές ερμηνείες σε σχέση με τα έως τώρα ισχύοντα, αλλά και λόγω της έλλειψης συγκεκριμένης διευκρινιστικής εγκυκλίου από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Οι ενστάσεις που θα κατατεθούν επί της μοριοδότησης της διδακτικής υπηρεσίας στηρίζονται στα όσα με σαφήνεια ορίζονται αναφορικά με τον υπολογισμό της υπηρεσίας στη Σχολική Βιβλιοθήκη ως διδακτική υπηρεσία στην ισχύουσα έως τώρα νομοθεσία ως εξής:

A.  οι εγκύκλιοι 64767/Γ7/03-06-2009/ΥΠΕΠΘ (ΦΕΚ 1440/2009) και 105738/Γ7/02-09-2009/ΥΠΕΠΘ (ΦΕΚ 1947/2009), με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των νέων βιβλιοθηκών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανάπτυξη της Ενέργειας «Σχολικές Βιβλιοθήκες» του ΕΠΕΑΕΚ (1.3.β & 1.4.)», ορίζουν τα εξής:
 Για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν ισχύουν τα παρακάτω: 

  • Ο χρόνος υπηρεσίας τους στη θέση του Υπευθύνου Σχολικής Βιβλιοθήκης λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στην οργανική τους  θέση.
  • Η υπηρεσία τους  στη Σχολική Βιβλιοθήκη λογίζεται ως διδακτική υπηρεσία και υποχρεούνται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να πραγματοποιούν συνδιδασκαλίες με εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων/συμβούλους, αναδεικνύοντας το ρόλο του έντυπου και ηλεκτρονικού βιβλίου.

B.  Σύμφωνα με την απόφαση Γ7/88989/09-08-2007 του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Ο υπεύθυνος Σχολικής Βιβλιοθήκης, μπορεί να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου του, στα πλαίσια υπερωριακής απασχόλησής του και η απασχόλησή του αυτή νοείται μόνον, εφόσον τα συγκεκριμένα προγράμματα εκπονούνται σε ώρες πέραν του προαναφερθέντος ωραρίου λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης

Γ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1784 (2-12-2003), στην Ενότητα: Στελέχωση-Οργανόγραμμα, Α. 1. Οι εκπαιδευτικοί Υπεύθυνοι Σχολικών Βιβλιοθηκών, ως μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου στου οποίου τη Σχολική Βιβλιοθήκη υπηρετούν, έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα Προγράμματα ή δραστηριότητες του σχολείου, με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν παρακωλύει τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και δεν αντίκειται στο στόχο και στους σκοπούς που έχουν τεθεί από το παρόν.

Δ. Σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΟΠΑΙΘ, Αρ.Πρωτ. 174258/Γ7, 27-10-2014 & β) οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που διαθέτουν μία από τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ, να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν από δύο (2) έως έξι (6) ώρες την εβδομάδα (κατανεμημένες, όσο είναι εφικτό, σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης), με το να προτείνουν στο σύλλογο διδασκόντων έναν (1) ή δύο (2) κατάλληλους μόνιμους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για συμπλήρωση ωραρίου και κατά προτεραιότητα τον εκπαιδευτικό ο οποίος υπηρέτησε ως υπεύθυνος σε Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ και υπηρετεί στο σχολείο τους.

Επιπλέον είναι γνωστό στην σχολική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν στις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΚ, από ιδρύσεώς τους και μέχρι σήμερα, υλοποίησαν εκατοντάδες σχολικά project για τα οποία οι σχολικές μονάδες και οι ομάδες των μαθητών/-τριών απέσπασαν διακρίσεις, Αριστεία και πρώτευσαν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα