Thumbnail
του αιρετού Νίκου Χριστοφόρου

Αιρετοί Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ

[email protected]

Αιρετός: Νίκος Χριστοφόρου  6976371942 – [email protected]

Αναπλ. αιρετός: Ντίνος Παντελίδης  6977689500 – [email protected]

Συνάδελφοι, -ισσες

Σας ενημερώνουμε για τη στάση μας στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, στις οποίες  έγιναν οι τοποθετήσεις με τις παρακάτω διαδικασίες:

Α.  ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

  1. Κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, όπως προβλέπει το Π.Δ. 50,  17 νηπιαγωγοί και 37 δάσκαλοι. Από αυτούς, 5 νηπιαγωγοί και 27 δάσκαλοι τοποθετήθηκαν κατά προτεραιότητα  σε λειτουργικά κενά της ομάδας του σχολείου της οργανικής τους ή σε όμορη ομάδα κατά την επιθυμία τους και δήλωσή τους. Οι υπόλοιποι, -ες τοποθετήθηκαν κατά επιθυμία τους κρινόμενοι με όσους βρίσκονται στη διάθεση.

  2. Τοποθετήθηκαν 13 νηπιαγωγοί και 37 δάσκαλοι που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

  3. Οι αποσπάσεις  εντός ΠΥΣΠΕ και οι τοποθετήσεις των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ  συνεξετάσθηκαν. Από την πλευρά μας διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ, ζητώντας να γίνουν πρώτα οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια να τοποθετηθούν στα εναπομείναντα κενά οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ με το σκεπτικό ότι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από άλλα ΠΥΣΠΕ συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους και σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους οργανικά ανήκοντες, καθώς κατ’ έννοια και σκοπό οι οργανικά ανήκοντες προηγούνται των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Αποτέλεσμα της απόφασης της πλειοψηφίας (4 στα 5 μέλη) του ΠΥΣΠΕ ήταν συνάδελφοι με οργανική σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες της πρώην Δ και Ε περιοχής μετάθεσης να μην πάρουν απόσπαση, επειδή οι θέσεις καλύφθηκαν από τους αποσπασμένους από άλλα  ΠΥΣΠΕ.

  4. Μετά τις  αποσπάσεις εντός, που συνεξετάστηκαν με τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ, για 20 νηπιαγωγούς και 30 δασκάλους δεν έγινε δυνατή η τοποθέτησή τους σύμφωνα με τη δήλωσή τους. Κλήθηκαν εκ νέου να κάνουν δήλωση τοποθέτησης σε 20 και 30 αντίστοιχα και συγκεκριμένα εναπομείναντα λειτουργικά κενά που αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης. Επειδή μετά την τοποθέτησή τους διαπιστώθηκε ότι τοποθετήθηκαν οι παραπάνω συνάδελφοι και σε κενά που δεν υπήρχαν στην λίστα κενών όπως αυτή αναρτήθηκε στον παραπάνω πίνακα ανακοινώσεων, ζητήσαμε  να ανακοινωθούν εκ νέου ως κενά οι θέσεις που τοποθετήθηκαν οι παραπάνω συνάδελφοι και να γίνει νέα δήλωση τοποθέτησης ώστε να μην τίθεται ζήτημα διαφάνειας. Το  αίτημά μας δυστυχώς απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ. Μάλιστα στην ανακοίνωση τοποθέτησης των παραπάνω συναδέλφων, παρά το αίτημά μας και των κανόνων διαφάνειας, δεν αναγράφονται τα μόρια  των συναδέλφων!!  Θεωρούμε πως αυτή η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση και την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ δημιουργεί προβληματισμό και δικαιολογημένη καχυποψία για τον τρόπο λειτουργίας του και το σεβασμό στην ίση αντιμετώπιση των συναδέλφων, -ισσων. Ως αιρετοί ενημερώνουμε τους συναδέλφους/συναδέλφισσες  πως θα κάνουμε από μέρους μας δεκτές όλες τις ενστάσεις των συναδέλφων, που ενώ, κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός και τοποθετήσεων από άλλα ΠΥΣΠΕ δεν κατέστη δυνατή η απόσπασή τους ή τοποθέτησή τους, παρόλο που ενώ δήλωσαν σχολικές μονάδες, οι οποίες στη συνέχεια εμφανίσθηκαν στα εναπομείναντα κενά.

Β.   Τοποθετήσεις ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16

Με τη διαδικασία που προβλέπει το Π.Δ 50 καλύφθηκαν οι οργανικές που προέκυψαν από συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις σε άλλη περιοχή μετάθεσης (36  ΠΕ06, 11 ΠΕ11 και 8 ΠΕ16). Στη συνέχεια η Διοίκηση προχώρησε στην ανάκληση κάλυψης αυτών των οργανικών με βάση σχετική εγκύκλιο, Υπ. Αριθ. 137644/Ε1/3-9-2015 που στάλθηκε από το Υπουργείο και με τον τίτλο οδηγίες «Οδηγίες για την κάλυψη των Οργανικών και λειτουργικών κενών».

«……Για το τρέχον έτος οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 που είχαν μεταταχτεί με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, όσοι μετατέθηκαν κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του τρέχοντος έτους καθώς και όσων εκκρεμεί η αίτηση μετάθεσης από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτίωση θέσης), θα τοποθετηθούν σε προσωρινή θέση για το τρέχον έτος. Θα ακολουθήσει εγκύκλιος για τη διαδικασία κατανομής των οργανικών θέσεων μέχρι τέλους του έτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 (Α’ 71)……..»

Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε (1στα 5 μέλη του ΠΥΣΠΕ) την ανάκληση κάλυψης των οργανικών δεδομένου ότι  οι οδηγίες  έρχονται και σε αντίθεση με το Π.Δ. 50, αλλά  και του γεγονότος πως οι συγκεκριμένες οργανικές υφίστανται και δεν έχουν σχέση με καμία «διαδικασία κατανομής». Στη διαδικασία κατανομής υφίστανται, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, οι νέες οργανικές που ορίσθηκαν αριθμητικά ανά Διεύθυνση με το σχετικό ΦΕΚ 1719, 17 Αυγούστου 2015 για τη δική μας Διεύθυνση 61 ΠΕ11,  59 ΠΕ06 και 38 ΠΕ16.

Στη συνέχεια οι παραπάνω οργανικές προστέθηκαν στα  λειτουργικά κενά. Το ΠΥΣΠΕ κάλεσε και τοποθέτησε για την κάλυψη των λειτουργικών κενών τους μεταταγμένους, τους μετατιθέμενους και τους ευρισκόμενους στη διάθεση και όχι και τους αιτούντες μετάθεση από σχολείο σε σχολείο (βελτίωση θέσης).

Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε (1στα 5 μέλη του ΠΥΣΠΕ) θεωρώντας ότι αυτό είναι σε αντίθεση με το Π.Δ. 50, αλλά και με την ίδια την εγκύκλιο στην οποία στηρίχθηκε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ  για τη μη κάλυψη των Οργανικών.                       

Γ.   Τοποθετήσεις ΠΕ 05, ΠΕ 07, ΠΕ 08, ΠΕ19

Τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά από διάθεση με μόρια μετάθεσης: 24 συνάδελφοι ΠΕ05, 34 συνάδελφοι ΠΕ07, 9 συνάδελφοι ΠΕ08 και 51 συνάδελφοι ΠΕ19.

Τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά με μόρια απόσπασης: 11 συνάδελφοι ΠΕ07 και 46 ΠΕ19.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών
Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και των ενστάσεων των υποψηφίων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών /τριών, για τις...
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών
εκπαιδευση
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών μετά από αξιολόγηση, με αναδρομική ισχύ, από την Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας