Thumbnail
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας.

Στις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να του χορηγηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη, εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Αθήνας, διοίκηση επιχειρήσεων) στο οποίο πέρασε βρισκόμενος μέσα στη Φυλακή. Γιατροί, δικηγόροι, και η οικογένειά του αναφέρουν συνεχώς την πολύ κακή κατάσταση της υγείας του. Τελευταία εξέλιξη, η απόρριψη εκ νέου του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας τόσο από τον Εισαγγελέα όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και η απειλή από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει στην υποχρεωτική του σίτιση, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο βασανιστήριο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, λίγες ημέρες πριν από την 6η Δεκέμβρη, επανέρχεται, έτοιμο να «δολοφονήσει» το φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Νίκο Ρωμανό, στα χέρια του οποίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Αποκαλύπτει ότι κράτος και κυβέρνηση επιβιώνουν μέσα από την τιμωρία και την εκδίκηση ενάντια σε όποιον δεν υποκύπτει πολιτικά και ιδεολογικά στις επιλογές και τους μηχανισμούς του.

Την ώρα που η κυβέρνηση για άλλη μία φορά σκύβει με προθυμία μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικας και του κεφαλαίου και ετοιμάζεται να υπογράψει άλλη μία συμφωνία εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, ενδύεται το «χακί κουστούμι του τιμωρού προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό».

Θέλει να μας αποδείξει για ακόμη μία φορά πως το δικαίωμα στη μόρφωση δεν είναι πλέον δικαίωμα, αλλά παραχώρηση της κυβέρνησης, του υπουργείου και των επιχειρηματικών και ευρωπαϊκών εταίρων τους. Όποτε κρίνει το αφαιρεί. Όποτε θέλει το διαγράφει. Επιδιώκουν για ακόμη μία φορά να σκορπίσουν το φόβο και την πεποίθηση πως από εδώ και πέρα θα είμαστε πειθήνια στρατιωτάκια που θα υπακούμε στις διαταγές τους. Η επιλογή αυτή αποτελεί τη συνεπή συνέχεια της όξυνσης του αυταρχισμού, αλλά και της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών που θέλουν να επιβάλουν Κυβέρνηση και Κεφάλαιο για να συνεχίσουν τις βάρβαρες πολιτικές της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Στεκόμαστε ενεργά στο πλάι των αγωνιστών που με όπλο την ίδια τους τη ζωή διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών στις 2/12/14, που έγιναν «λάφυρο» των ΜΑΤ στο όργιο καταστολής που ακολούθησε τη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει η σχολή του.

Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.com

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
μωρό
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες