Στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και σε ζητήματα επικαιρότητας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA.
Όπως σημείωσε, η νέα αναπροσαρμογή αφορά περίπου 700.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων. «Δεν λέω ότι ο κόσμος θα γίνει πλούσιος, αλλά θα δει σημαντική βελτίωση στο εισοδήμα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ατεκμηρίωτη απαξίωση των μέτρων: «δεν βοηθάει ο μηδενισμός», είπε, υπενθυμίζοντας ότι έχουν δημιουργηθεί 570.000 νέες θέσεις εργασίας. «Πώς γίνεται να μας καταγγέλλουν, όταν δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την αύξηση του εισοδήματος», διερωτήθηκε.
Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, στάθηκε ιδιαίτερα στην κρίση στη Μέση Ανατολή και τις πιθανές επιπτώσεις της. Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση αμυντικά, ενώ προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις, ζητώντας αποκλιμάκωση για τη σταθερότητα των διεθνών οικονομιών.
Στο ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Μαρινάκης υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο, όπως αποτυπώνεται και στις εκθέσεις ευρωπαϊκών θεσμών. «Δεν είναι δουλειά κανενός κόμματος να πάρει ρόλο εισαγγελέα» είπε. «Δεν μπορούν την προγραμματική πολιτική αντιπαράθεση», κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τις υποκλοπές, με αφορμή τη νέα δήλωση του κ. Ντίλιαν.
Σε πιο αναλυτική τοποθέτηση για την ίδια υπόθεση, σημείωσε:
«Ο συγκεκριμένος κύριος είναι καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό και έχει τη θέση του κατηγορούμενου στην κατ’ έφεση δίκη στο β’ βαθμό. Έχει τους ισχυρισμούς που έχει. Αυτή τη στιγμή αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν διατυπωθεί ενώπιον δικαστηρίων. Το δικαστήριο δεν θα το κάνουμε εδώ, ούτε στη βουλή ή σε τηλεοπτικό παράθυρο. Η δικαιοσύνη έχει πει ότι δεν υπάρχει ευθύνη κρατικού λειτουργού και παρέπεμψε τους 4 ιδιώτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν. Βλέπω προσπάθειες της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν τις θέσεις ενός κατηγορούμενου ως θέσφατο και να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο. Οι δίκες δεν γίνονται οπουδήποτε αλλού πέραν της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει κάτι που να ερευνά η δικαιοσύνη και να μην είναι σοβαρό. Η υπόθεση αυτή τοποθετείται τέσσερα χρόνια πριν. Ότι υπήρξε ξεκάθαρη αστοχία και αναγνωρίστηκε από τον πρωθυπουργό και προβήκαμε σε αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο. Η ίδια η Ευρώπη , η Κομισιόν το αναγνωρίζει. Το να μετατρέπουμε μια σοβαρή συζήτηση σε μια συνολική καταδίκη της χώρας σε ζητήματα ασφαλείας, μην παίζουμε στα ζάρια θέματα εθνικής ασφαλείας».
Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις υποκλοπές, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» και πως «αυτά κυκλοφορούν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».
Επανερχόμενος στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, τόνισε: «δεν μπορούν την προγραμματική πολιτική αντιπαράθεση», συμπληρώνοντας πως «Η αντιπολίτευση δεν έχει ένα πρόγραμμα στο χαρτί, τότε το γυρίζει στα δικαστικά, δεν τα υποτιμώ, αλλά δεν είναι δουλειά κανενός κόμματος να αναλάβει χρέη δικαστή ή εισαγγελέα».
Τέλος, αναφορά έγινε και στην υπόθεση των Τεμπών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισημαίνει την ανάγκη ψυχραιμίας στη δικαστική διαδικασία. «δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό των ανθρώπων που θα ζήσουν ξανά αυτή την τραγωδία», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται οργανωτικές βελτιώσεις. «Πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Δεν υπήρξε πρόβλεψη να προηγηθούν οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι και στη συνέχεια οι συγγενείς. Να γίνει καλύτερη οργάνωση. Θεωρώ ότι θα υπάρξει. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να δώσει απαντήσεις. Οι δίκες αυτές θέλουν νηφαλιότητα, ψυχραιμία για να δοθούν απαντήσεις», κατέληξε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom